• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

19.01.2016

09:21

STIVEN HOKING: Čovečanstvu preti niz opasnosti koje je samo stvorilo!

Zanimljivosti

STIVEN HOKING: Čovečanstvu preti niz opasnosti koje je samo stvorilo!

Podeli vest

Nuklearni rat, globalno zagrijavanje i genetički stvoreni virusi samo su neki od scenarija koje je izdvojio Hoking

Naučnik je izjavio da će dalji napredak nauke i tehnologije stvoriti “nove načine na koje bi stvari mogle da pođu po zlu. 

HOKING: Ako mislite da ste upali u crnu rupu, postoji izlaz!

Takođe je dodao da pretpostavlja da će čovečanstvo opstati ako u budućnosti bude uspelo da uspostavi kolonije na drugim planetama. 

 - Iako su šanse za događanje kataklizme na Zemlji trenutno verovatno male, one se vremenom povećavaju, pa će u toku sledećih hiljadu do deset hiljada godina postati gotovo sigurne. Do tada bi trebalo da naselimo svemir i druge zvezde, kako katastrofa na Zemlji ne bi označila kralj ljudske rase. Ipak, samoodržive kolonije nećemo uspeti da uspostavimo bar u narednih sto godina, tako da bi do tada trebalo da budemo veoma obazrivi -  istakao je Hoking. 

U nekoliko prethodnih navrata, naučnik je upozorio na opasnost od veštačke inteligencije (AI), koja bi mogla da postane dovoljno moćna da sa lica Zemlje istrebi ceo ljudski rod. Međutim, Hoking ističe da postoje načini da predupredimo ovakav scenario. 

 - Nećemo prestati da napredujemo, niti obrnuti proces napretka unazad, tako da moramo da prepoznamo opasnosti i kontrolišemo ih. Optimista sam, verujem da možemo to da postignemo -  zaključio je Hoking.

GENIJE Koja su to otkrića proslavila Stivena Hokinga?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

..."Сваки систем природно тежи ка своме - самоуништењу..."!!

Tina

pre 5 godina

Nismo znali. Ovaj naduvani pametnjakovic nam rekao. Koga sve proglase za genija! Valjda samo po americkim standardima.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija