• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

26.02.2016

19:07

ZABORAVILA JE DA JE STAVILA TAMPON! Da je još samo jedan dan ostao u njoj, UMRLA BI!

Zanimljivosti

ZABORAVILA JE DA JE STAVILA TAMPON! Da je još samo jedan dan ostao u njoj, UMRLA BI!

Podeli vest

Emili Penkarst je tampon držala u sebi devet dana, a lekari su joj rekli da, da je ostao unutra još jedan dan, najverovatnije je da bi umrla. Ona je provela tri dana na intenzivnoj nezi, i sada, devet meseci kasnije, ima česte vrtoglavice kada hoda

Emili (20) kaže da je želela da podeli svoju priču, kako bi upozorila druge koji možda ne obraćaju dovoljno pažnje na svoje telo zbog stresa.

- To je za mene bio izuzetno stresan period, imala sam dosta rokova za predavanje radova na fakultetu i svega mi je bilo preko glave - kaže ova devojka.

- Imala sam česte vrtoglavice, visoku telesnu temperaturu i konstantne glavobolje, ali sam mislila da je sve to zbog stresa. Međutim, primetila sam da sam počela da krvarim, a nije trebalo tada da dobijem menstruaciju - kaže Emili.

BLAGO NJIMA! U kineskoj pokrajni dozvoljeno bolovanje tokom "onih dana"!

Lekari je nisu detaljno pregledali, već su joj rekli da ode kući i odmori se, a mama je posavetovala da se istušira i proveri da li je možda zaboravila da izvadi tampon.

- Uradila sam kako mi je rekla, i na moje iznenađenje, bila je u pravu. Pronašla sam tampon, koji je do tada vrlo neprijatno mirisao, a bio je toliko visoko da ga nisam ni osećala - dodaje ona.

Nakon što je izvadila tampon, koji je bio potpuno crne boje, Penkarstova je osetila jezu u telu, bila je malaksala i imala je užasnu glavobolju. Odvezli su je u bolnicu, gde je utvrđeno da joj je krvni pritisak veoma nizak, a lekari su joj rekli da ima sve simptome sepse.

- Odveli su me na ispitivanja kako bi utvrdili da li je infekcija zahvatila i vitalne organe. Srećom, nije se proširila, ali je utvrđeno da imam ozbiljnu infekciju. Dok se moje telo borilo sa sepsom, doživela sam sindrom toksičnog šoka - priča Emili.

Penkarstova sada koristi štake za hodanje, kako bi ojačala noge. "Devojke mojih godina nisu svesne opasnosti korišćenja tampona. Važno je da vodite računa o svom zdravlju, naročito u stresnim periodima života. Nadam se da će moja priča biti opomena drugima da brinu o zdravlju i da ne uzimaju svoj život 'zdravo za gotovo'", zaključuje Emili.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17