• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.04.2016

09:22

FINA NAGRADA! FBI nudi 25.000 dolara za informacije o Vorholovim slikama!

Zanimljivosti

FINA NAGRADA! FBI nudi 25.000 dolara za informacije o Vorholovim slikama!

Podeli vest

Federalni istražni biro (FBI) ponudio je nagradu od 25.000 dolara za informaciju o sedam slika Endija Vorhola koje su prošle nedelje ukradene iz Muzeja umetnosti u Springfildu u Misuriju

Slike konzervi "Kempbel" supe, koje su deo serije od 10 slika vrednih 500.000 dolara, odnete su iz muzeja tokom provale u ranim jutarnjim satima 7. aprila, a istraga je u toku, saopštio je FBI, prenosi Rojters.

Muzej u Springfildu je saopštio na svom sajtu da se dogodila krađa i da je izložba pod nazivom "Električni vrt naših misli: Britansko-američki pop", na kojoj su izložene i Vorholove slike, zatvorena kao mera bezbednosti.

Tim FBI za kriminal u oblasti umetnosti traži pomoć javnosti u potrazi za ukradena umetnička dela, čije su dimenzije 94 sa 62 centimetara, i moli svakog ko ima bilo kakvu informaciju s tim u vezi da kontaktira kancelariju FBI u Misuriju ili policiju u Sprinfildu.

Prošle godine je otkriveno da je devet originalnih Vorholovih štampanih ostvarenja, takozvanih printova vrednih oko 350.000 dolara, iz serije "Ugrožene vrste" pokojnog autora, diskretno ukradeno pre više godina iz kinematografske kompanije u Los Anđelesu i zamenjeno kopijama u boji.

Dve od devet ukradenih slika su u međuvremenu predate policije, podseća Rojters.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17