• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/B92.net/informer.rs

09.04.2018

12:26

(VIDEO) "MOGLI" IZ STVARNOG ŽIVOTA: Čovek koga su odgajali vukovi danas razočaran u ljude!

Zanimljivosti

(VIDEO) "MOGLI" IZ STVARNOG ŽIVOTA: Čovek koga su odgajali vukovi danas razočaran u ljude!

Podeli vest

Španac Markos Rodrigez Pantoja 1965. godine pronađen je u pećini u kojoj je punih 12 godina živeo sa čoporom vukova. Njegov život u divljini počeo je kada je bio veoma mali, posle smrti njegove majke

Markos Rodrigez Pantoha danas ima 72 godine i stanuje u kućici u Rantu, u galicijskoj provinciji Orense. Nije, međutim, oduvek tako živeo. Španski dnevni list "El Pais" donosi priču o njegovom izuzetnom iskustvu, gubicima, vukovima i njegovom današnjem životu, koji mu se nimalo ne sviđa.

Rodrigezova majka umrla je kada je imao tri godine. U to vreme živeli su blizini Kordobe. Otac nije želeo da preuzme brigu o njemu. Našao je novu ženu, a dečaka ostavio pastiru, koji je čuvao 300 koza. On ga je naučio kako se raspiruje vatra i pravi alat. Kada je pastir preminuo, Rodrigez je bio prepušten sam sebi. Imao je samo sedam godina.

Njegova priča podseća na "Knjigu o džungli". Dvanaest godina živeo je u čoporu vukova. Prihvatili su ga kao brata, jedna ženka ga je hranila. Spavao je u pećini i naučio je kako da preživi. Naučio je koji su plodovi i pečurke jestivi, a koji ne.

"Najsrećniji period njegovog života" naglo se završio kada je imao 19 godina, prenosi El Pais. Civilna policija ga je našla i istrgla iz okruženja na koje je bio naviknut.

Danas ne može da se snađe u svetu ljudi. Kaže da se razočarao u ljude, zato što su toliko hladni, i da mu je bilo lakše s vukovima, dok je go do pasa i bosonog lutao divljinom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Stopala sam umotavao samo kada bi me zabolela od hladnog snega. Noge su mi toliko ogrubele da je udarac u kamen bio isti kao šut u loptu - priča on.

Do danas nije preboleo rastanak od vučje porodice. Kasnije je pokušao da im se vrati, ali više ništa nije bilo kao nekada.

- Mirišem kao čovek, nosim parfem - objašnjava.

Njegov slučaj je jedinstven i o njemu se malo pisalo. Nemačko-španski film "Entrelobos" (Među vukovima) Herarda Olivaresa snimljen je po njegovom životu. Kaže da mu je danas život mnogo teži nego dok je živeo u žumi.

- Ljudi mi se podsmevaju zato što ništa ne znam o politici i fudbalu - kaže on i dodaje da se najbolje oseća među decom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17