• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

30.10.2018

18:25

(FOTO) PODMORNICA U DUNAVU ISPOD PETROVARADINSKE TVRĐAVE: Šokantna fotografija uzburkala strasti na društvenim mrežama!

Zanimljivosti

(FOTO) PODMORNICA U DUNAVU ISPOD PETROVARADINSKE TVRĐAVE: Šokantna fotografija uzburkala strasti na društvenim mrežama!

Podeli vest

Isplivila podmornica na Dunavu, kod Petrovaradina, u Novom Sadu, sadržaj je fotografije koja se mahnito deli po društvenim mrežama. U komentaru fotografije stoji:"Očima nisam verovao, ali kamera ne laže..."

Iako je jasno da je u pitanju fotomontaža, što potvrđuju i u Ministarstvu odbrane, počele su da se "pletu" mnoge teorije, naravno u komentarima ispod fotografije, otkud to plovilo na Dunavu.

Iako piše da je status iz 2012. godine, ljudi su pitali kada je podmornica fotografisana, dobijali odgvore: "Pre neki dan", a onda su zaključili: "Lepo bogami... Znači tako? Svašta se šeta po ovim našim prostorima..."

- Fotomontaža - bilo je prvo što je Petar Bošković, načelnik za odnose s javnošću u Ministarstvu odbrane, rekao za "Blic" i dodao da Srbija nema podmornice, ali da su se one nekada proizvodile u Jugoslaviji, tokom osamdesetih, godina prošlog veka.

 

 

Dakle, cela ova "viralna Fejsbuk priča" jeste fejk i fotomontaža, a kada je reč o podmornicama, a prema objavljnim podacima, postoje dve činjenice.

Osamdesetih godina prošlog veka za Jugoslovensku mornaricu izgrađeno je ukupno šest podmornica klase "tisa", dužine 18,8 i širine 2,7 metra, visine 3,4 metra.

Jugoslavija je bila jedna od samo 11 zemalja u svetu koje su proizvodile podmornice.

Danas u Srbiji stvarno postoji jedna podmornica, a koja nam je u junu stigla iz Crne Gore, ne plovi nikuda, već će biti trajno "usidrena" na Ušću i pretvorena u muzej.

U pitanju je "tisa", jedna od tih šest podmornica izgrađenih za Jugoslovensku mornaricu, a koja je, prema projektu Brodarskog instituta iz Zagreba, izgrađena između 1981. i 1986. godine.

 

 

(VIDEO) ŠIPTARI KUPUJU 100 TENKOVA, 300 TRANSPORTERA, HILJADE PROTIVOKLOPNIH SISTEMA... Spremili 300 miliona za Vojsku Kosova!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija