• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: opusteno.rs

24.11.2020

11:18

KOJE STVARI EVROPLJANI BOLJE PRAVE OD AMERIKANACA? Ovo je sedam zaključaka dobijenih kada se uporede dva kontinenta!

Zanimljivosti

KOJE STVARI EVROPLJANI BOLJE PRAVE OD AMERIKANACA? Ovo je sedam zaključaka dobijenih kada se uporede dva kontinenta!

Podeli vest

Izdvajamo sedam stvari koje Evropljani bolje prave od Amerikanaca. Na Redditu se spovela rasprava o stvarima koje Evropljani prave bolje od Amerikanaca. Evo šta su zaključili korisnici ove digitalne platforme kad su uporedili ova dva kontinenta

Američko stanovništvo je većinski okrenuto konzumiranju hleba i pekarskih proizvoda iz pakovanja sa produženim rokom trajanja. Takvi se proizvodi ne mogu uporediti sa sveže pečenim hlebom i pecivima iz Evrope. Otkrivamo kojih sedam stvari Eropljani bolje rade od Amerikanaca:

1. Hleb i peciva

Hrana i piće su jedna od prvih tema koje su se dotakli Redditovci kada su krenuli upoređivati kvalitet proizvoda i usluga između Evrope i (Severne) Amerike.

Foto: Pixabay

- Bageti iz bilo koje prodavnice i kroasani iz najgoreg kioska na železničkoj stanici su bili mnogo bolji nego išta što sam pojeo u Americi, čak i u poznatim pekarama - istaknuo je korisnik pod nadimkom AskMrScience.

2. Sir

- Gruyere, parmezan, feta, izbora je na pretek. Mi u Sjedinjenim Američkim Državama imamo žuti sirni neopisiv proizvod nazvan Amerikanac - istakao je korisnik eternalrefuge86.

Foto: pexels.com

3. Kafa

- Ne samo da kafa skuvana u Evropi ima bolji ukus, nego je napravljena, odnosno poslužena na boljoj temperaturi. Ozbiljno, sve kafe u SAD-u su prevruće za konzumaciju odmah nakon pripreme. Ispeći ćete jezik čak i na pićima sa dodatkom mleka poput kapućina - primetila je korisnica Lo-def.

4. Čokolada

Evropljani znaju da imaju bolju čokoladu od Amerikanaca, a u to se uvere i mnogi Amerikanci nakon što posete neke od država na evropskom kontinentu.

- Ne mogu da se vratim da jedem Hershey nakon što sam provela neko vreme u Škotskoj. Sledeći put kad ću doneti zalihe kući - istakla je Queen_Red.

Foto: Shutterstock

5. Šoping

Amerikanci imaju ogromne šoping centre u kojima je moguće naći sve od igle do lokomotive, ali njihov sistem plaćanja zbuniće većinu Evropljana. Cenu koju vidiš na nalepnici na proizvodu u evropskoj prodavnici je iznos koji ćeš morati da platiš na kasi. U Americi se na taj iznos dodaje porez.

- Šoping je mnogo jednostavniji u Evropi, a naročito ako moraš da pripaziš na svoj budžet - komentarisao je korisnik Reddita po imenu ColdPuffin.

6. Noćni život

- U bilo kojem glavnom gradu Evrope ili čak u manjem gradu tokom vikenda noćni je život bolji nego u Americi - istakao je korisnik krakonHUN.

Foto: Promo

7. Oblačenje

Prema mišljenju korisnika ctn0726 na Redditu Evropljani imaju puno bolji stil odevanja od Amerikanaca.

- Ja sam Amerikanac, ali mnogo vremena provodim u Evropi. Oni se bolje oblače. Oni znaju pronaći odeću koja im dobro pristaje. Ništa nije preusko ili preširoko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

АМЕРИКАНЦИ СУ И С К Љ У Ч И В О ИНДИЈАНЦИ.ОСТАЛИ СУ ДОЂОШИ,ОКУПАТОРИ,ПОТОМЦИ ЕВРОПСКИХ НАЈГОРИХ КРИМИНАЛАЦА,СЕЦИКЕСА,СИЛОВАТЕЉА,УБИЦА И ТРЕБА ИХ ИСТРЕБИТИ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija