• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2023

12:05

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Princ Vilijam popularniji od kralja Čarlsa III

Reuters

Zanimljivosti

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Princ Vilijam popularniji od kralja Čarlsa III

Podeli vest

Princ Vilijam i prvi u redu za nasledstvo britanskog trona, popularniji je od svog oca Čarlsa III, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.

Popularnost Čarlsa, koji će 6. mnaja biti krunisan, opalo je na nivo od pre pandemije korona virusa 2019. godine, odnsno spalo je sa 61 na 49 odsto, prenosi Tajms.

Sa druge strane 62 odsto ispitanika smatra da su zadovoljni princom Vilijamom kao princom od Velsa, titulom koju je nasledio od oca.

Foto: Tanjug/AP

Princ Vilijam i Kejt Midlton

Takođe, ispitanici su se, na pitanje o omiljenim članovima kraljevske porodice, izjasnili da je najomiljenija princeza od velsa Kejt Midlton sa 38 odsto glasova, a da slede Vilijam (27 odsto), njihova deca (27), kraljevska princeza Ana (25 odsto), kralj Čarls III (20 odsto).

Najmanje omiljeni članovi kraljevske porodice, prema istraživanju, jesu vojvoda i vojvotkinja od Saseksa Hari i Megan, princ Edvard, supruga kraljica Kamila i vojvoda od Jorka.

Kako se navodi, u istraživanju je učestvovalo 4.000 građana Velike Britanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija