• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.08.2023

22:00

Napišite slovo iks i otkrijte šta to govori o vama! Ispravan je samo jedan način (FOTO)

Shutterstock

Zanimljivosti

Napišite slovo iks i otkrijte šta to govori o vama! Ispravan je samo jedan način (FOTO)

Podeli vest

Korisnica Tvitera je pitala ljude kako pišu slovo 'iks', a zatim analizirala šta osam različitih načina otkriva o ličnosti osobe. Kreirala je grafiku koju je pregledalo više hiljada ljudi.

Svoj komentar na Tviteru ostavilo je više od 18.000 ljudi. Za portal Prevention.com analitičarka rukopisa Keti Meknajt objasnila je šta način pisanja slova 'iks' govori o ličnosti.

Meknajt je inače analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Opre do Baraka Obame. Većina ljudi otkrila je kako X pišu prema broju 7 u grafici, najprije povuku kosu crtu s leve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

- To je uravnotežen način pomeranja olovke. Razmislite o tome: pišemo s leva na desno, sa leve na desnu marginu. Počinjemo da pišemo na levoj strani i nastavljamo na desno. Prilikom štampanja počinjemo od vrha i nastavljamo ka dnu stranice – objašnjava ona. Sve drugo bi se tumačilo kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovnost, negativan odnos prema sebi i stalno življenje u prošlosti.

Slede i preciznija tumačenja...

 

 

1. Ako slovo X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite da napredujete, ali ste zapeli u prošlosti.

2. Ako počinjete iz donjeg levog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji se silno želi da se katapultira iz svoje prošlosti, ali vam je teško da krenete napred.

3. Ako započinjete da pišete iz gornjeg desnog ugla, pokazujete da ste buntovnik bez razloga.

4. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da pokušavate da se fokusirate na budućnost, ali deo vas još privlači ideja da se vratite u prošlost.

5. Ispravan je samo prvi deo pisanja kad započinjete od gornjeg desnog, prema donjem levom uglu, ali drugi deo kad iz donjeg levog krećete prema gornjem desnom uglu, otkriva da ste osoba koja se ne slaže s postojećim pravilima.

6. Započinjete li iz donjeg levog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

7. Ako prvo povučete kosu crtu s leve na desnu stranu, a zatim preko toga drugu kosu crtu, u školi ste vrlo verovatno učili da pišete baš na ovaj način. To govori da ne želite da izbegavate normu i da volite red i mir.

8. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, volite da razmišljate izvan okvira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija