• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

02.10.2023

07:56

Regruterka napokon dala odgovor! Evo šta da kažete na razgovoru za posao, kad vas pitaju zašto baš vas treba da zaposle (VIDEO)

pexels.com

Zanimljivosti

Regruterka napokon dala odgovor! Evo šta da kažete na razgovoru za posao, kad vas pitaju zašto baš vas treba da zaposle (VIDEO)

Podeli vest

Odgovor bi trebalo da ističe kompaniju, ulogu za koju se prijavljujete, kao i vaše ambicije.

@emily.the.recruiter Here is how to answer “why should we hire you” in an interview 👀 #interviewhack #interviewskill #careertip ♬ original sound - Emily The Recruiter

Nema sumnje da razgovori za posao mogu da budu veoma naporni i iscrpljujući, a iako se pitanja koja vam poslodavci postavljaju, često ponavljaju, može delovati kao da nema pravog odgovora. 

Jedno od pitanja koje se redovno postavlja jeste i "Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?" Ukoliko ste do sada odgovarali nešto poput "Zato što ću odlično obavljati taj zadatak", regruterka Emili, koja se bavi pronalaženjem novog poslovnog kadra, ističe da to nije dovoljan odgovor. 

- Pružićete odgovor koji ističe kompaniju, ističe ulogu, ističe vaše ambicije. Zvučaće ovako: "Kada sam video da Gugl zapošljava na poziciji starijeg regrutera, znao sam da moram da se prijavim, jer sam se zaista uskladio sa osnovnim vrednostima vaše kompanije. Kada sam dalje istraživao samu ulogu, znao sam da sam da donosim sve Eksel i veštine prezentacije, koje su bile ključne za poziciju. A kada razmišljam o svom razvoju u karijeri, znam da je Gugl kompanija u kojoj želim da rastem, učim i ulažem u nju, tako da mi se čini da mi se savršeno uklapa - rekla je Emili, ali je dobila i nekoliko komentara poput:

- Treba mi plata bi bio prihvatljiviji odgovor. 

- Zašto moram da molim da bi me neko primio da radim?

- Došlo je do toga da ti je potrebna diploma iz intervjuisanja.

- Recite vi meni zašto bi ja trebalo da radim ovde?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija