• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2023

22:00

Kako da postanete nasmejan 'jutarnji tip'? Vođenje ljubavi, pa hladan tuš

Shutterstock

Zanimljivosti

Kako da postanete nasmejan 'jutarnji tip'? Vođenje ljubavi, pa hladan tuš

Podeli vest

Ne gasite alarm ni tokom vikenda, da biste stekli rutinu, i ne preskačite doručak...

Ako se ujutru mučite da ustanete iz kreveta, znajte da niste jedini. Britanski psiholozi koji se bave promenom ponašanja i navika navode da to muči više od 30 odsto zaposlenih osoba i savetuju da samo u sedam koraka možete da postanete "jutarnji tip" koji funkcioniše bez problema kad se probudi.

Britanci su sigurni da je za jutarnji elan važan položaj u kome spavate, zvuk alarma, pa čak i boja stvari koje ujutru gledate...

- Umesto da ujutru odlažete buđenje jer ćete biti umorni i neraspoloženi, primenite sledećih nekoliko trikova i neka vam postanu rutina. Ova formula će vas pokrenuti i napuniti energijom, i svaki novi dan dočekivaćete s osmehom - rekao je psiholog Džo Hemings, koji je sa svojim timom izdvojio sedam važnih tačaka.

Foto: Shutterstock

Spavajte na levom boku

Spavanje na levom boku

Spavanje na levom boku je mnogo bolje za organizam, tvrde psiholozi. Usled gravitacije srce bolje pumpa krv jer se nalazi na levoj strani, a kako se na toj strani nalazi i spoj tankog i debelog creva, ubrzava se i njihov rad, pa nema problema ni sa probavnim sistemom ni sa cirkulacijom.

Zvuci prirode

Istraživanja su pokazala da Britanci u proseku 18 minuta odlažu alarm za buđenje na telefonima i obično zbog toga kasne sa svojim obavezama. Zato bi iz sna trebalo da vas budi omiljena pesma ili zvuci iz prirode.

Foto: Freepik.com

Ne gasite alarm ni tokom vikenda, osim ako morate

- Ne gasite alarm ni tokom vikenda, osim ako morate, jer ćete steći rutinu i postati pravi jutarnji tip. Kad otvorite oči, povucite se malo za kosu, da vas trgne - navodi Hemings.

Jutarnja akcija

Umesto jutarnje gimnastike savetuje seks! Tokom seksa oslobađa se hormon oksitocin, koji opušta i izaziva osećaj zadovoljstva.

Mislite na vrat

Dok obavljate jutarnju higijenu, za minut-dva razmrdajte mišiće vrata laganim kružnim pokretima.

Foto: Shutterstock

Hladan tuš udvoje

Hladna voda

Dodatno će vas probuditi tuširanje, ali se potrudite da izdržite bar tri minuta pod mlazom hladne vode.

Žuta boja

Ukoliko ne nosite pidžamu ili spavate goli, neka vam posteljina, peškir ili jutarnja šoljica kafe budu žute boje. Ova boja je boja sreće, zabave i igre, i korisno je da je posle spavanja registruje vaš mozak.

Foto: Freepik.com

Žuta je boja sreće

Obavezan doručak

Doručak je najvažniji obrok koji treba da vam da snagu za početak dana i ne bi trebalo da ga preskačete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija