• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2023

20:38

Simpsonovi predvideli sukob na Kosovu i Metohiji?! Još jedna teorija zavere ili je nešto drugo u pitanju?

printscreen google

Zanimljivosti

Simpsonovi predvideli sukob na Kosovu i Metohiji?! Još jedna teorija zavere ili je nešto drugo u pitanju?

Podeli vest

Jedna od najpoznatijih i najduže emitovanih serija „Simpsonovi” poslednjih godina postala je utočište za teoretičare zavere, jer njeni animirani junaci uspešno predviđaju brojne društveno-političke događaje, a tako su, navodno, predvideli i sukob na Kosovu i Metohiji.

Simpsonovi su, navodno, predvideli rat na KiM na jesen, na osnovu epizode u kojoj se pojavljuje plakat filma o "Openhajmeru" koji je bio jedan od najgledanijih u 2023. godini i projekcije filma pod nazivom "Kosovska jesen" koji aludira na sukobe u Banjskoj.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

U jednoj epizodi porodica Simpson odlazi u bioskop na projekciju filma  „Kosovska jesen”, jedne poznate albanske rediteljke. Film na albanskom jeziku govori o narodu na Kosovu i Metohiji koji je u ratu, a teoretičari zavere su u ovome videli sukob na KiM tokom ove jeseni, jer se u bioskopu nalazi i poster za film "Openhajmer" koji je bio hit 2023. godine kada se i desio sukob.

Foto: Printscreen You Tube

 

U epizodi porodica Simpson pred projekciju filma razgleda plakate za filmove uključujući i jedan za naslovom „Openhajmerov lift”. A to je posebno interesantno što se u bioskopima u epizodi Simpsonovih daje film o „ocu atomske bombe” Robertu Openhajmeru u isto vreme kad i "Kosovska jesen".

Foto: Printscreen You Tube

 

Najzanimljivije od svega je što je ova epizoda emitovana pre skoro 20 godina, tačnije 15. maja 2005. godine. Teoretičari zavere uglavnom polaze od tvrdnje da je kreator serije Met Groning visokopozicionirani mason, tj. „vladar iz senke” i da zato ima uvid u buduća dešavanja u svetu. Da li je ovo slučajnost ili opravdana teorija zavere, procenite sami...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija