• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

12:47

Perutnina Ptuj  -tradicija, domaći uzgoj i kontrolisan proces proizvodnje

Promo

Zanimljivosti

Perutnina Ptuj -tradicija, domaći uzgoj i kontrolisan proces proizvodnje

Podeli vest

Kompanija Perutnina Ptuj je regionalni lider u proizvodnji i preradi pilećeg mesa čiji celokupan proizvodni proces počinje, odvija se i završava u Srbiji. Konceptom vertikalno integrisane proizvodnje "od polja do stola" koji sprovodi Perutnina Ptuj svojim potrošačima isključivo nudi perfektne proizvode koji su u potpunosti proizvedeni u Srbiji.

Kompanija se ističe po strogo kontrolisanim procesima proizvodnje kako bi obezbedila najviši kvalitet proizvoda. Njihov pristup je vertikalno integrisan, što znači da kontinuirano kontrolišu svaki korak proizvodnje, od uzgoja životinja do distribucije finalnog proizvoda.

Farme u srcu vojvođanske ravnice

Proces počinje na farmama u Vojvodini, gde se jaja uzgajaju uz strogo poštovanje propisa i najviših ekoloških standarda. Posebna pažnja se posvećuje manipulaciji i distribuciji jaja do modernih inkubatorskih stanica radi garantovanja uspešnosti početnih koraka u proizvodnji.

Foto: Pixabay

 

 

Specijalno izgrađene farme na kojima se obavlja uzgoj pilića opremljene su najsavremenijim sistemima za ishranu i omogućavaju potpunu biološku bezbednost životinja. Kako bi obezbedila sledljivost svih procesa proizvodnje Perutnina Ptuj pripremu hrane za piliće obavlja u svojoj fabrici u Srpskom Itebeju.

Inkubacija pilića se obavlja u modernim stanicama koje pružaju optimalne uslove za razvoj.  Objekti su građeni u skladu sa strogim svetskim građevinskim i ekološkim standardima a opremljeni su modernom tehnologijom koja omogućava efikasan i human uzgoj životinja. 

Foto: Promo

 

 

Hrana za piliće se priprema u fabričkim pogonima kompanije, koristeći visoko kvalitetne sirovine. Svi procesi se pažljivo kontrolišu i analiziraju kako bi se osigurala energetski kvalitetna hrana. Važno je napomenuti da sirovine dolaze sa domaćih polja.

Najviši kvalitet mesa 

Perutnina Ptuj stavlja potrošača u centar svojih aktivnosti, nudeći proizvode vrhunskog kvaliteta i svežine. Stručni timovi se brinu o obradi pilećeg mesa uz poštovanje higijenskih standarda radi maksimalne bezbednosti proizvoda.

Redovne laboratorijske analize se sprovode radi garantovanja kvaliteta i bezbednosti proizvoda, a sledljivost se obezbeđuje kroz strog sistem kontrole. Pileće meso se isporučuje potrošačima u specijalnim transportnim vozilima sa kontrolisanim temperaturnim režimom (od 0°C do + 4°C) kako bi se očuvala svežina proizvoda.

Kompanija teži visokim standardima kvaliteta kako bi zadovoljila zahteve različitih kupaca. Njihova posvećenost maksimalno bezbednom proizvodu vrhunskog kvaliteta podrazumeva transparentnost u celokupnom procesu proizvodnje. 

 Inovativnost i odgovornost su temelji na kojima je bazirano celokupno poslovanje a sve sa ciljem proizvodnje zdrave, lagane i ukusne hrane proverenog srpskog porekla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija