• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.01.2024

12:10

Čudo neviđeno! Pronašao je zaleđenu pukotinu i u njoj ugledao prizor koji ga je ostavio bez daha (VIDEO)

tiktok/fishlikemike

Zanimljivosti

Čudo neviđeno! Pronašao je zaleđenu pukotinu i u njoj ugledao prizor koji ga je ostavio bez daha (VIDEO)

Podeli vest

Jedan Tiktoker objavio je interesantan snimak ispred malog zaleđenog vodopada unutar jedne rupe iz koje se nazirao plamen.

Voda je tekla a unutar rupe gde se nalazio vodopad vidi se vatra u daljini koja neprestano sagoreva.

Momak  je u objavi napisao kako je to prirodni večni plamen kakvih na svetu ima svega devet. On je u opisu objave između ostalog naveo kako je ovo jedan od najvećih prirodnih plamenova na svetu i da nastaje zbog pukotina u zemlji koje propuštaju kombinaciju prirodnih gasova. 

@fishlikemike A rare naturally occurring eternal flame!🔥 This flame is one of the 9 big naturally occurring eternal flames we have here on earth. Some argue there are more, but many refer to the 9 big ones. This flame here is one of the more famous eternal flames due to it’s location inside of a waterfall. They occur because of cracks in the earth that leak a combination of natural gases. They can be lit by a lightning strike or human involvement. Some say this flame was lit by Native Americans millions of years ago…. Makes you wonder how many more are out there that haven’t been discovered of have just lost their flame over time… some say there are/have been over a hundred over time! • • • #hiking #eternalflame #newyork #worldwonder #gooutside #stayactive #winter ♬ original sound - fishlikemike

Ovakve pojave, večne vatre mogu nastati udarom groma ili ljudskim faktorom. On tvrdi kako postoji verovanje da su ovaj plamen navodno zapalili Indijanci pre milion godina. Ovakva pojava, kako on ističe, navodi vas da se zapitate koliko takvih plamenova ima u svetu. Iako mnogi tvrde kako postoji svega 9 njih, neki tvrde da ih ima stotinu. Mnoge je ovo saznanje ostavilo u čudu i bilo je mnogo onih koji su priznali kako nisu znali za tu informaciju.

Jedan od korisnika je otkrio kako se ovaj večni plamen nalazi u Orhard parku u Njujorku što su mnogi dočekali oduševljeno. Mnoge je ova pojava bacila na razmišljanje da li vatra može sagoreti ili je samo dobro "zaklonjena" tako da to tamo ne mogu doći neki spoljni uticaji koji bi uticali na nju. 

Foto: tiktok/fishlikemike

 

Tiktokom kruže snimci i drugih vatri koje se nalaze unutar vodopada i slapova, a u jednom od snimaka jedan muškarac je pokazao kako je ugasio vatru i da ju je ubrzo ponovo upalio rekavši kako je to bilo neverovatno iskustvo za njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija