• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2024

06:20

Da li obavezno treba popiti čašu vode ujutru? Evo šta kažu stručnjaci

pexels.com

Zdravlje

Da li obavezno treba popiti čašu vode ujutru? Evo šta kažu stručnjaci

Podeli vest

Jednostavna navika koja podrazumeva pijenje vode ujutru, nakon buđenja, odlična je za zdravlje.

Ukoliko želite svež i blistav ten, dobru probavi ali i poletnost organizna, onog trenutka kada se probudite, prvo što morate da uradite je da popijete čašu vode, ističu stručnjaci.

Ovo je poznato kao japanska terapija vodom i izuzetno je efikasna u prevenciji različitih bolesti i zdravstvenih stanja kao što su: artritis, kolitis, migrena, smanjenje bola, bol u grudima, eliminacija lošeg holesterola i visok krvni pritisak.

Foto: pexels.com

 

 

Kada se probudite. potrebno je da popijete 650ml vode i to odmah nakon buđenja.

45 minuta nakon što ste popili vodu, započeti dnevnu rutinu - doručkujte, pa tek onda popijte kafu, ukoliko vam organizam to "traži".

Stručnjaci sa Berklija savetuju da pijete najmanje 1 čašu vode pre svakog obroka kao i da ne pijete ništa 2 sata nakon obroka.

Na taj način ćete drastično poboljšati svoje zdravlje, tvrde oni.

Foto: Shutterstock

 

 

Upamtite, telo svakodnevno prirodno gubi vodu kroz normalne procese kao što su mokrenje, znojenje, pa čak i disanje. Neki faktori, poput fizičke aktivnosti, vrućine ili određenih lekova, mogu čak ubrzati gubitak tečnosti.

Ali bez obzira na vaše posebne potrebe za vodom, jedno je sigurno – morate je piti svaki dan. Dok spavate, nije moguće piti vodu, a vaše telo će nastaviti da koristi i gubi tečnost tokom cele noći bez dobijanja nadoknade.

U tom smislu, pijenje vode kad se ujutro probudite definitivno je veoma korisno za zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija