• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2024

22:00

Naučnici tvrde da su žene jači pol! Ovo su argumenti

Shutterstock

Zanimljivosti

Naučnici tvrde da su žene jači pol! Ovo su argumenti

Podeli vest

Hormoni imaju veoma važnu ulogu, pošto je poznato da ženski hormon estrogen podstiče imunološki sistem.

Žene imaju snažniji i agresivniji imunitet od muškaraca, a osim toga, na njih bolje deluju vakcine i brojni lekovi - tvrdi profesor Piter Džonson s klinike na britanskom institutu za istraživanje raka.

Prema njegovoj studiji, u kojoj je istraživao smrtnost od malignog melanoma, muškarci mnogo češće umiru od ove bolesti nego žene, a veruje se da je uzrok tome testosteron, tzv. muški hormon, zbog koga, nažalost, imaju slab imunitet.

- Muški organizam se slabije brani od kancerogenih ćelija i ne uspeva da stopira njihovo širenje u telu poput ženskog - rekao je dr Džonson.

Danci se slažu

Statistika je pokazala i da u gotovo svim populacijama žene žive duže od muškaraca, a nedavno su i danski naučnici ustanovili kako je ženski pol otporniji i jači od muškog.

Foto: Shutterstock

Žene u većini modernih društava žive duže od muškaraca

- Žene u većini modernih društava žive duže od muškaraca, a za to su zaslužni biološki i društveni činioci. Hormoni imaju veoma važnu ulogu, pošto je poznato da ženski hormon estrogen podstiče imunološki sistem - podsećaju danski naučnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija