• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

12:30

Pravilna nega za blistav i lep dekolte! Voda i vežbe drže grudi

Shutterstock

Zdravlje

Pravilna nega za blistav i lep dekolte! Voda i vežbe drže grudi

Podeli vest

U laganoj garderobi dekolte je tokom leta mnogo upadljiviji, pa bi zato žene posebnu pažnju trebalo da posvete održavanju ove zone.

 Dermatolozi savetuju i da se za negu grudi koriste preparati za lice da bi koža bila baršunasta, blistava i zategnuta. U tome vam osim krema i mleka za telo može pomoći i hladna voda, masaža, a i vežbe.

Ako želite da vam grudi budu čvršće i punije, svako tuširanje završite tako što ćete na njih, tokom nekoliko sekundi, usmeriti mlaz hladne vode.

 Jednom nedeljno uradite piling kože grudi i dekoltea. Izbegavajte jedino predeo oko bradavica. Koristite piling za lice i utrljavajte ga kružnim pokretima, a zatim isperite.

Redovno utrljavajte hidratantni preparat u kožu grudi i dekoltea. Ovaj predeo veoma je osetljiv jer je izložen suncu i drugim štetnim spoljašnjim uticajima. Ako imate osetljivu kožu, najbolje je da kremu kojom negujete lice koristite i za dekolte. Takođe, ovaj predeo možete da negujete hidratantnim mlekom za telo. 

Foto: Shutterstock

 

 

Ukoliko primećujete fine linije na dekolteu, pređite na antiejdž negu namenjenu baš ovoj zoni.

Kožu dekoltea možete masirati svakog dana blagim pokretima i pomoću mešavine ulja. Idealna kombinacija je da pomešate jedno ulje iz grupe esencijalnih s jednim od biljnih ulja. Delotvorna su biljna ulja od divlje ruže za efekat podmlađivanja i noćurka za meku kožu.

 Grudi su sastavljene od žlezda i masnog tkiva, pa ne možete da ih učinite mnogo čvršćim nego što vam je priroda odredila. Međutim, možete ojačati mišiće koji podižu grudi da bi one bile više izbačene i samim tim izgledale jedro.

Idealne vežbe za prsa su ženski sklekovi. Pokušajte da ih uradite dvadesetak odjednom.

Šta škodi 

dijete sa jo-jo efektom - gube se kilogrami, ali se opuštaju koža i mišići grudi
loš brushalter - ako nije odgovarajuće veličine, koža i mišići grudi će se opustiti
pušenje - ubrzava starenje kože jer smanjuje dotok krvi do ćelija i prvo strada površinski sloj kože
solarijum - pravi bore na dekolteu
kreme za sunčanje - iako štite od loših UV zraka, one s visokim faktorom ubrzavaju proces nastanka bora na licu i grudima

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17