• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2023

18:00

Kako se otarasiti podbratka? Uz pomoć efikasnih metoda!

Shutterstock

Zdravlje

Kako se otarasiti podbratka? Uz pomoć efikasnih metoda!

Podeli vest

Trener otkriva kako da se efikasno i brzo rešite podbratka.

Lićni trener Adam Kardona otkriva da postoje jednostavne vežbe koje mogu da vam
pomognu u gubitku viška masnoća oko brade i vrata,  prenosi Newsweek.

 - Iako je podbradak često povezan sa viškom kilograma, često je to posledica genetike. Ponekad je čak i slučaj da imate opuštenu kožu zbog brzog gubitka težine ili starenja. Vežbanje i ishrana mogu su odlićni za rešavanje ovog problema - objasnio je Adam.

Uz pomoć ove 3 vežbe lako ćete se rešiti podbratka:

Istezanje brade ka nebu

Prva vežba koju Kardona preporučuje za oblikovanje brade i vilice je istezanje brade ka nebu. Ovaj potez uključuje podizanje lica do plafona i zadržavanje poze nekoliko sekundi svaki put.

 -Vežba istezanja brade ka nebu je efikasan način da stimulišete mišiće vrata i vilice i trebalo bi da je radite 10 do 20 puta dnevno - rekao je Kardona.

Foto: Shutterstock

 

 

Zavijanje na Mesec

Iako bi ova druga vežba mogla da zvuči neobično, vredi je isprobati. Kada završite nekoliko ponavljanja istezanja brade ka nebu, možete da pređete na "zavijanje na Mesec".

 - Ovo je vežba koja može da oblikuje vašu bradu pomeranjem vrata i vilice. Ovu počinjete gledajući napred, neutralnim položajem glave i ramena - rekao je lični trener.

 - Zatim nagnite glavu unazad i pogledajte prema plafonu, kada stignete tamo, gurnite donji deo vilice napred, zadržite 10 sekundi, a zatim se opustite i vratite u početnu poziciju. Ponovite ovo nekoliko puta - objasnio je trener. 

Razvlačenje lava koji riče

 - "Razvlačenje lava koji riče" može efikasno da oblikuje vašu bradu i preporučuje se da se izvodi 10 do 20 puta dnevno -  rekao je trener.

Započnite vežbu tako što ćete otvoriti usta što je moguće šire i ispružiti jezik do njegove maksimalne dužine. Zadržite ovu poziciju u trajanju od 10 sekundi, a zatim se vratite u početno stanje i ponovo pokrenite.

Za najbolje rezultate, Kardona predlaže da se vežbe rade više puta dnevno šest dana u nedelji.

 - Ovo bi trebalo da radite najmanje nekoliko puta nedeljno, a maksimalno nekoliko puta dnevno. Ali uvek dajte sebi jedan slobodan dan nedeljno da biste dozvolili da se mišići oporave i sprečite prekomerni trening  - rekao je Kardona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija