• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2023

08:10

Otkrijte šta se događa u telu, ako nemate intimne odnose makar jednom nedeljno!

Shuterstock

Zdravlje

Otkrijte šta se događa u telu, ako nemate intimne odnose makar jednom nedeljno!

Podeli vest

Pad imuniteta i veći rizik od srčanih oboljenja su samo neke od stvari koje se mogu javiti usled neredovnih odnosa.

Kada se radi o intimnim odnosima, mnogi se vode samo uživanjem, ne razmišljajući o tome na koji način ono zapravo utiče na naše telo. 

Ukoliko nemate redovne odnose, to se može i negativno odraziti na vaše zdravlje.

Imuni sistem

Redovan seks poboljšava imuni sistem i priprema telo da se bori protiv bolesti, oslobađanjem endorfina. To znači da ređi seks može dovesti do češćih bolesti, poput prehlade ili gripa. Studija je objavila da je utvrđeno da uzorci pljuvačke studenata, koji su imali redovan seks, imaju veću koncentraciju određenih antitela zvanih imunoglobulin A, koja se bore protiv prehlade.

Vaginalno zdravlje

Imati seks nakon duge pauze može biti neprijatno. Ženskom telu je potrebno više vremena da se uzbudi i proizvede dovoljno lubrikacije da bi seks bio lak i udoban. Redovni seks ili masturbacija mogu održati tkiva u vašoj vagini zdravim, poboljšavajući protok krvi.

Menstrualni bolovi

Neki ljudi smatraju da je seks odličan lek za menstrualne grčeve. Povećanje endorfina uzrokovano seksom, kao i kontrakcije materice koje se javljaju tokom orgazma, mogu pomoći u ublažavanju grčeva. Ne morate da imate seks da biste iskoristili ove prednosti - masturbacija može imati isti efekat.

Foto: Shuterstock

intimni odnosi

Kardiovaskularno zdravlje

Ako nemate seks na redovnoj bazi, imate veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Pored toga što je izvor vežbanja, seksualni odnos pomaže u održavanju ravnoteže nivoa estrogena i progesterona, što može smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Nivo stresa i anksioznosti

Seks oslobađa endorfine i hormon oksitocin u telo. Ove neurohemikalije mogu pomoći u upravljanju efektima anksioznosti ili stresa. Oksitocin ima dodatnu prednost, jer vam pomaže da zaspite. Ako nemate seks redovno, vaše telo može ređe da oslobađa ove hormone, što može otežati suočavanje sa stresom.

Libido

Iznenađujuće, ako dugo ne budete imali seks, možete potpuno izgubiti interesovanje za seks. Što više imate seks, to više želite da imate seks. Redovan seks povećava vaš libido.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija