• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2023

20:00

Namirnice koje štite intimno zdravlje! Jaja čuvaju grudi, ananas čini da lepo mirišete

Shutterstock

Zdravlje

Namirnice koje štite intimno zdravlje! Jaja čuvaju grudi, ananas čini da lepo mirišete

Podeli vest

Sprečite infekcije i bolesti jednostavnom promenom jelovnika...

Žene koje redovno posećuju ginekologa i imaju siguran seks, nemaju razloga za brigu. Ali, nije štetno da obrate pažnju na to šta jedu, jer stručnjaci tvrde da određene namirnice deluju blagotvorno na grudi i intimine delove tela, piše "Kosmopoliten". Isprobajte njihove savete! 

* Jaja, losos, šitaki pečurke i tunjevina bogati su vitaminom D i smanjuju rizik od tumora, pa tako pomažu da vaše grudi ostanu zdrave.

* Ispijanjem dve do tri šoljice kafe dnevno možete smanjiti rizik od nastajanja agresivnog oblika raka dojke. 

* Probiotski jogurt obnavlja dobre bakterije i sprečava gljivične infekcije.

* Probajte da jedete mekinje, pasulj, bobičasto voće ili žitarice da biste uneli vlakna u organizam. Namirnice koje su bogate vlaknima mogu da eliminišu višak estrogena koji je uskladišten u vašem telu. 

Foto: Freepik.com

Pasulj eliminiše višak estrogena

* Spremajte jela s maslinovim uljem, jer monozasićene masti i antioksidansi u njemu smanjuju rizik od nastanka raka dojke. Jedna studija je čak pokazala da maslinovo ulje zaustavlja rast malignih ćelija.

* Voda je značajna za celokupno zdravlje, ali ukoliko popijete osam do deset čaša vode dnevno, ona vam pomaže da vagina ostane vlažna. 

* Suncokret, badem ili lešnik sprečiće suvoću vagine. 

* Citrusi, kao što su pomorandže, ananas, limun, limeta, kao i grožđe, mogu da učine da vaša vagina ima prijatniji miris.  

Ne izbegavajte orahe

U istraživanju katedre za medicinu univerziteta Maršal urađen je eksperiment tako što je jedna grupa miševa hranjena sa dva grama oraha dnevno, a druga grupa nije dobijala orahe. Miševi iz prve grupe su u roku od 34 dana smanjili šansu za dobijanje raka za 50 odsto. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija