• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

20.12.2023

13:20

Prozirna, zelenkasta, braonkasta... Evo šta boja vaših slinica, govori o vašem zdravlju (VIDEO)

pharmamedica.rs

Zdravlje

Prozirna, zelenkasta, braonkasta... Evo šta boja vaših slinica, govori o vašem zdravlju (VIDEO)

Podeli vest

Svaka boja slinica ukazuje na određeni potencijalni zdravstveni problem sa kojim se možda susrećete, poput neke infekcije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cory Rodriguez (@healthwithcory)

S obzirom na to da počinje sezona prehlade i gripa, bilo bi dobro i da obratite pažnju na vaš nos, tačnije sluz (slinice) i njihovu boju. 

Upravo će vam ta boja pokazati šta se dešava u vašem organizmu i da li možda imate neke zdravstvene tegobe. 

Kori Rodrigez, specijalista opšte medicine i ishrane koji sa svojim pratiocima na društvenim mrežama redovno deli najrazličitije savete o zdravlju, ovaj put je pokazao kako da pomoću vaših slinica otkrijete šta nije u redu sa vašim telom. 

- Ukoliko je boja prozirna, onda je sve kako treba. Ukoliko je žućkasto beličasta verovatno ste zapušeni i ili je u pitanju alergija ili vam je prehlada na pomolu. Ako je zelenkasto žućkaste boje verovatno imate infekciju, koja može da traje i do 10 dana. Ukoliko je sluz crvenkasta, verovatno se radi o povredi ili vam je nos unutra veoma suv. Ako vam je sluz braonkasto narandžasta, verovatno ste udahnuli iritant, pa čak i prljavština može da dovede do ovoga, a ukoliko je crna, verovatno je od pušenja i prevelike izloženosti zagađivačima ili imate gljivičnu infekciju.

Kako izgledaju te boje, možete pogledati u snimku sa početka teksta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija