• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

30.01.2024

08:10

Čisto zdravlje! Niste znali da ova voćka podmlađuje kožu i štiti srce - mnogi je ne vole, a jede se samo na jedan način

freepik

Zdravlje

Čisto zdravlje! Niste znali da ova voćka podmlađuje kožu i štiti srce - mnogi je ne vole, a jede se samo na jedan način

Podeli vest

Uvedite grejpfrut u redovnu ishranu, uživaćete u njegovim blagodetima za zdravlje i lepotu kože.

Svakog dana treba da pojedete bar jednu porciju svežeg voća, kažu nutricionisti, a uz ono sezonsko koje stiže kod nas, valja uvek dodati i malo agruma. Grejpfrut se preporučuje, jer je prepun antioksidanata zahvaljujući kojima je blagotvoran za zdravlje.

Ovaj citrus je prepun vitamina i vlakana, a od antioksidanata se izdvajaju karotenoidikoji vezuju slobodne radikale i tako umiruju upalne procese u telu. Prisutna je i zavidna količina flavonoida koji, takođe, deluju antioksidantno kao i tanina. Lekovito dejstvo grejpfruta ogleda se u ublažavanju simptoma alergije, manjem stvaranju štetnih naslaga u arterijama, širenju krvnih sudova i zaštiti srca od kardiovaskularnih oboljenja.

Foto: Freepik.com

 

Najvažniji za zdravlje kože je njegov sastojak naringin, jer smiruje upale i smanjuje masnoće u telu, a koži pomaže da se regeneriše. Najbolje je da konzumirate celu voćku, a ne samo da iscedite sok. Mnogi su u iskušenju da kupe suplemente ili sokove na bazi grejpfruta, ali nutricionisti kažu da je sveže voće neuporedivo bolje.

Ako vam je grejp previše kiseo ili gorak, izmiksajte ga sa jednom bananom i dobićete fantastičan eliksir zdravlja i lepote.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija