• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.03.2024

19:30

Prevrnuće vam se želudac kada vidite ovaj snimak! Obavezno perite četke za kosu, inače će vas sačekati ovakvo stanje (VIDEO)

Shuterstock

Zdravlje

Prevrnuće vam se želudac kada vidite ovaj snimak! Obavezno perite četke za kosu, inače će vas sačekati ovakvo stanje (VIDEO)

Podeli vest

Četke za kosu su neophodne za održavanje frizure, ali često zaboravljamo da ih redovno čistimo. Mnogi ljudi se pitaju koliko često bi trebalo prati četke za kosu kako bi održali adekvatnu higijenu.

Postoji nekoliko faktora koji utiču na to koliko često bi trebalo da ih peremo.

Prvo, važno je da se osvrnemo na tip kose. Osobe sa masnom kosom trebalo bi da peru četke češće nego osobe sa suvom kosom. Takođe, osobe koje koriste proizvode za oblikovanje kose trebalo bi da peru četke češće zbog nakupljanja ostataka proizvoda na četkama.

Pranje četki za kosu nije komplikovano, ali je bitno da se obavi temeljno. Trebalo bi da uklonite dlake sa četke koristeći drugi češalj. Zatim, četku potopite u toplu vodu sa blagim šamponom i ostavite da odstoji nekoliko minuta do sat vremena.

Nakon toga, koristite četkicu za čišćenje da biste pažljivo utrljali šampon u četku. Isperite četke pod mlazom tople vode i ostavite ih da se potpuno osuše pre nego što ih ponovo koristite.

Na tiktoku ima raznih video snimaka kako jedna prljava četka može da izgleda i šta sve sadrži, kao i kakva voda bude nakon pranja takvih četki za kosu.

Preporučuje se da četke za kosu perete barem jednom mesečno. Međutim, ako primetite da se na četkama brzo nakupljaju dlake, proizvodi za oblikovanje kose ili sebum, trebalo bi da ih perete češće. Takođe, ukoliko ste imali perut ili neko drugo oboljenje vlasišta, bitno je da perete četke jednom u sedam dana kako biste sprečili širenje bakterija i gljivica.

Na video snimku na tiktoku možemo videti da je voda posle pranja bila mutna.

@everything_tidy 6 months ago I did this hack. I think it’s time to do it again 😱🤢🫣#everything_tidy #hack #hairbrushhacks ♬ original sound - Everything_Tidy

Video snimci su izazvali brojne reakcije na društvenim mrežama, podstičući korisnike da obrate pažnju na higijenu i redovno održavanje četki za kosu, kako bi sprečili nakupljanje prljavštine i očuvali zdravlje kose.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija