• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.03.2024

13:40

Prirodna vijagra! Čaša ovog napitka napraviće od vas seks mašinu - sledi eksplozija testosterona

Shuterstock

Zdravlje

Prirodna vijagra! Čaša ovog napitka napraviće od vas seks mašinu - sledi eksplozija testosterona

Podeli vest

Čaša soka od nara dnevno, pojačava seksualnu želju kod muškaraca i žena, otkrili su stručnjaci s Univerziteta Kvin Margaret u Edinburgu.

Muškarci i žene koji su konzumirali čašu soka od nara jednom dnevno, "pretrpeli su pravi talas hormona" testosterona, koji povećava seksualnu želju kod oba pola, pokazali su rezultati istraživanja.

Foto: freepik

 

Nar je ranije već bio proglašen supernamirnicom, a sada će to voće dobiti i titulu prirodnog afrodizijaka.

Studija koju su sproveli naučnici s Univerziteta Kvin Margaret u Edinburgu, uključila je 58 dobrovoljaca starosti između 21 i 64 godine.

Do kraja nedelje, kod oba pola je primećeno značajno povećanje nivoa testosterona, koji kod muškaraca utiče na maljavost lica, dubinu glasa i jači seksualni poriv.

Takođe, ovaj hormon se luči i kod žena u nadbubrežnim žlezdama i jajnicima, a pojačava seksualni nagon, jača kosti i mišiće.

Foto: Shutterstock

 

Studija navodi da su nuspojave povećanja testosterona istovremeno i bolje raspoloženje i pamćenje, pa čak i smanjenje stresa, nervoze ili treme.

Sok od nara bogat je antioksidansima, koji pomažu u odbrani od bolesti srca, podstiču cirkulaciju, a ova namirnica takođe pomaže u borbi protiv različitih oblika raka, ublažava simptome osteoartritisa, iritaciju želuca, pa čak i konjunktivitis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija