• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.12.2020

18:22

ISPUNJEN INCKOV ULTIMATUM! Skinuta ploča sa imenom Radovana Karadžića na Palama!

Balkan

ISPUNJEN INCKOV ULTIMATUM! Skinuta ploča sa imenom Radovana Karadžića na Palama!

Podeli vest

Ploča s imenom prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića skinuta je danas sa Studentskog doma na Palama. Visoki predstavnik Valentin Incko nedavno je dao ultimatum da ta tabla bude skinuta do maja

Ploča je skinuta nakon što je Sonja Karadžić Jovičević, Karadžićeva ćerka, izjavila danas u Banjaluci da tabla sa njegovim imenom na Studentskom domu na Palama treba da bude uklonjena.

Kako navodi BN TV, ploču su skinuli domari po nalogu direktora Studentskog doma Damjana Škipine. Škipina je i odbornik SNSD u SO Pale i u gradskoj skupštini Istočno Sarajevo, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug

Tablu na Studentskom domu u Palama predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je postavio 2016. godine pred lokalne izbore, zajedno sa suprugom i kćerkom Radovana Karadžića.

Nedavno je visoki predstavnik Valentin Incko dao rok Dodiku da tu tablu skine do maja naredne godine, zapretivši mu sankcijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

spomen tabla Karadzicu je trebala da ostane jer su Karadzic i Maldic heroji grada Sarajeva koji su branili srpski narod od onih koji su buili srpske mladence na Grbavici , a Valentinu Incku ne smeta sto su na Kosovu albanci podigli spomenik kriminalcu narkodileru pedofilu Klintonu , ovo je sramota , Karadzic i Mladic su branili srpsku decu od islamskih terorsta iz izmetebegoviceve carsije islamskih kriminalaca i terorista , a i za Hrvatsku medjunarodni sud pravde je doneo odluku da su Tudjman i ustase pocinili udruzeni zlocinacki poduhvat a skole u hrvatskoj nose ime Sranje Tudjmana i rasisticka nacisticka Krvatska je clanica EU . Sto se o tom ne pokrene javno politicka polemika i sto gradjani Srbije ne podnesu tuzbu protv Amerike , Engleske I EU zbog sirenja terorizma i nacizma u Evropi .

zoran

pre 3 godine

... nemoj tako snažno...udariće te srce..čuvaj se heroju.

Aca

pre 3 godine

Kakav bezkičmenjak ovaj dodik glumi nekog baju a kao kakva baba se povukao srami se sebe i svog roda

miroljub

pre 3 godine

Kad ne mogu heroji,borci za slobodu,poteni da imaju da imaju spomen obeležje onda postaviti spomen tablu fašisti,kriminalcu,zlikovcu,korumpiranom političaru Valentinu Icku.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija