• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.10.2022

16:23

"DA SE SMENI, SMIRI ILI UBIJE"! Protiv Hadžifejzovića pokrenut postupak zbog pretnje smrću Dodiku!

Tanjug/AP

Balkan

"DA SE SMENI, SMIRI ILI UBIJE"! Protiv Hadžifejzovića pokrenut postupak zbog pretnje smrću Dodiku!

Podeli vest

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mere protiv Fejs televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi trebalo se Milorad Dodik "smeni, smiri ili ubije“

Milinović je rekao da je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

- To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija - rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim rečima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

- Ove stvari koje smo nažalost videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Fejs televiziji, su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti - naveo je Milinović.

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i sankcije.

- U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile - dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

- Ovo sad je nešto što će verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da delujemo - dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se „smeni, smiri, ubije?“, prenosi RTRS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Leptirian

pre 1 godinu

dostaa vise sa islamskim nacizmom i terorizmom Serada Nacifejzowitza , da mu picka materina nacisticka .

kiza

pre 1 godinu

SRAM bad bilo botovi najveceg krimosa u RS-u. Nemate pojma koliko stete nanosite SRPSKOM narodu u RS-u za saku evrica koje vam daje narko Kartel Milokrada Dodika. S obzirom da de Face tv snima uzivo zasto me prikazete snimak sporne emisije,?

dera

pre 1 godinu

Bolje da se upita šta raditi sa novinarima koji su postali sve drugo osim novinari , ako u opšte može da se priseti šta je to novinarstvo .

Zdenko

pre 1 godinu

Iskompleksiran lik koji je umislio da je bitan.

Po

pre 1 godinu

Informer, smatram ozbiljnim novinama, ja sam srbin iz Posavine, gledao sam emisiju, nemojte prepisivati od RTRS I ATV to su licemjerne televizije, koje saopstavaju javnosti da mi zivimo u Svicarskoj. Hadzifejzovic je novinar koji se bori protiv losih srba,bosnjaka, hrvata....covjek je rekao ,,smjeni,smiri,umiri" ...ali to je tako kada srb..mediji slusaju samo dodikove medije...preslusajte i pogledajte sami..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija