• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2023

09:40

ŠTA POSLE MILOVOG PADA?! Pobednici izbora NE SMEJU da dozvole NARUŠVANJE SLOGE, ako se to desi - ĐUKANOVIĆ MOŽE OPET NA VLAST?!

printscreen

Balkan

ŠTA POSLE MILOVOG PADA?! Pobednici izbora NE SMEJU da dozvole NARUŠVANJE SLOGE, ako se to desi - ĐUKANOVIĆ MOŽE OPET NA VLAST?!

Podeli vest

Evropski mediji sa pažnjom su ispratili, kako kažu, "uzbudljivu predsedničku utakmicu u Crnoj Gori" i pobedu kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića nad protivkandidatom, odlazećim šefom države i liderom DPS Milom Đukanovićem.

Frankfurter Rundšau piše da se „o Milatoviću koji se kasno uključio u politiku, na Zapadu uglavnom malo zna. Radio je između ostalog u Narodnoj banci Crne Gore, Dojče banci i Evropskoj razvojnoj banci u Bukureštu.

Kada je Đukanovićev DPS 2020. morao prvi put u opoziciju, premijer Zdravko Krivokapić je doveo nestranačkog bankara u svoj kabinet kao ministra ekonomskog razvoja. Koalicija je posrnula u proleće 2022., piše list.

Međutim, Milatović je, navodi se, doživeo porast popularnosti poreskom reformom koju je izradio zajedno sa tadašnjim ministrom finansija Milojkom Spajićem: Smanjenjem doprinosa za socijalno osiguranje prosečne neto zarade su povećane za skoro trećinu.

Svako narušavanje sloge vraća Mila na vlast

Politički analitičar Slobodan Josipović izneo je svoje stručno mišljenje o poteškoćama koje čekaju Milatovića u narednom periodu.

- Čestitam Jakovu Milatoviću na pobedi. Čeka ga težak period očuvanja jedinstva ljudi koji su danas stajali iza njega i oko njega, a složićemo se da tu ima nepomirljivih razlika na relaciji Abazović-Krivokapić i Krivokapić-Mandić. Imajući to u vidu i ne smetnuti sa uma da je Milo Đukanović sam osvojio najviše glasova od svih kandidata pojedinačno u prvom krugu, to bi značilo da svako narušavanje sloge između ljudi iza i oko Jakova bi dovelo do povratka Mila Đukanovića na vlast - rekao je Josipović

Kritičari su ga optužili da posledice nedovoljnog finansiranja sistema socijalnog osiguranja na kraju mora da snosi država. Ali kada su dva bivša ministra 2022. osnovala pokret Evropa sada, on je na lokalnim izborima odmah osvojio gradsku skupštinu Glavnog grada Podgorice.

- Evropa sad je prvo predložila svog partijskog lidera Spajića za predsedničkog kandidata. Tek kada je Spajić pao zbog srskog pasoša,u trku je ušao Milatović kao rezervni kandidat - piše Frankfurter Rundšau, prenosi DW.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija