• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/slobodna dalmacija/n1

20.04.2023

15:30

NEŠTO SE VIDELO U ZAGREBU PRE MISTERIJE U KIJEVU! Oglasio se hrvatski astronom posle čudnog bljeska iznad Ukrajine, tvrdi da zna šta se dogodilo! (VIDEO)

Printskrin

Balkan

NEŠTO SE VIDELO U ZAGREBU PRE MISTERIJE U KIJEVU! Oglasio se hrvatski astronom posle čudnog bljeska iznad Ukrajine, tvrdi da zna šta se dogodilo! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon što se sinoć na nebu iznad Kijeva pojavio misteriozni bljesak i izazvao mnoga nagađanja, oglasio se hrvatski astronom Ante Radonić i objasnio o čemu je zapravo reč.

 

Bljesak se pojavio iznad Kijeva, a Kijev je negirao da je reč o ruskom napadu, rekavši da se verovatno radi o satelitu NASA, ali je to ubrzo demantovano.

Astronom Radonić je za N1 objasnio o čemu se radi o dodao da je sve u stvari vrlo uobičajeno.

- To je jedna dosta obična stvar. Meteorit je uleteo u atmosferu, to je pojava koja spada u meteore, dakle radi se o meteoru. To je malo veće telo koje jače bljesne i ponekad se čuje zvuk. Prečnik tela je od oko možda pola metra. To je malo telo za koje sam uveren da je došlo iz svemira - kaže Radonić i dodaje da se ne radi o retkoj pojavi.

- Obično takvo telo, osim što zasvijetli, ono u jednom trenutku jače bljesne i raspadne se u manje komade i onda je teško naći te komadiće, ali to je uobičajeno. Ono baš bljesne. Može biti vrlo malo telo, ali kad bljesne noću, zasvetli jače nego Mesec, bljesak je jak - pojasnio je Radonić i dodao da se malo pre potresa u Zagrebu dogodilo nešto slično.

- Ja sam čuo taj zvuk i pronađeni su komadići u Sloveniji. To se u Zagrebu dobro čulo i videlo i postoje snimci. Takve stvari se događaju, evo, i kod nas se dogodilo - zaključio je.

 

 

Ukrajinska agencija za istraživanje svemira, koja deluje pod ukrajinskom vladom, nešto kasnije objavila je detalje o bljesku.

"Dana 19. aprila 2023. godine u 21.57 sati po kijevskom vremenu, infrazvukom Državnog tehničkog centra Ukrajine zabeležen je akustični događaj visoke energije na području Ukrajine. Procenjuje se da je epicentar eksplozije u regionu Kijev. Događaj je verovatno povezan s ulaskom svemirskog tela u guste slojeve atmosfere, informacija se razjašnjava", objavili su.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija