• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.10.2023

08:57 >> 10:42

"Proglasite katastrofu!" Užas u Hrvatskoj kod granice sa Srbijom, svi prate samo jednu stvar! (FOTO)

Reuters

Balkan

"Proglasite katastrofu!" Užas u Hrvatskoj kod granice sa Srbijom, svi prate samo jednu stvar! (FOTO)

Podeli vest

I dalje gori plastika u preduzeću "Drava Internacional", vatrogasci se nadaju da bi tokom jutra mogli da ugase požar, a sve oči u regionu uprte su u vremensku prognozu, tačnije informacijama o jačini i pravcu vetra koji raznosi zagađanje.

U međuvremenu, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izjavio je da inspekcije utvrđuju odgovornost.

- Kako se to skladištilo i šta se radilo, nisam tu da donosim sud, ali smatram da će inspekcije dati svoje viđenje. Ovo je katastrofa za celu županiju, tražićemo od Vlade da se proglasi ekološka katastrofa za celu županiju - rekao je Radić.

Štab Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je preporuku za obustavu rada firmi u Industrijskoj zoni Antunovac, za danas,a  više informacija očekuje se danas nakon merenja kvaliteta vazduha. Neće biti nastave u Antunovcu i Ivanovcu zbog situacije s požarom na Brijestu. 

Prvi rezultati pokazuju zagađenje vazduha koje  je vidljivo i bez uređaja, s obzirom da je došlo i do nepovoljnog vremena, smog i magla su trenutno na području opštine Antunovac i očekuje se od štaba civilne zaštite preporuka koja će biti objavljena, navodi hrvatski portal.

Grad Osijek je na zvaničnim stranicama objavio da rezultati merenja kvaliteta vazduha pokazuju da za sada nema zagađenja, a prognoze kažu da se očekuje slab severozapadni vetar.

 

Požar koji je buknuo u krugu dvorišta preduzeća "Drava Internacional" je juče lokalizovan i pod nadzorom, saopštilo je Javno vatrogasno preduzeće Osijek.  Prilikom gašenja požara uskladištene plastike povređena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže povrede, saopštila je HVZ.

Direktor KBC Osijek Željko Zubčić rekao je za "Večernji list" da je pacijent na intenzivnom odeljenju i na respiratoru, a da je zadobio opekotine visokog stepena na više od 50 odsto površine tela.

Veliki požar planuo je u sredu iza ponoći na deponiji uskladištene plastike "Drave Internacional" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija