• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Srna

13.01.2024

20:38

Nema sumnje, nešto se krupno sprema! Američki borbeni avioni iznad Republike Srpske

EPA

Balkan

Nema sumnje, nešto se krupno sprema! Američki borbeni avioni iznad Republike Srpske

Podeli vest

Preleti aviona NATO-a iznad Republike Srpske na obeležavanju Dana Republike su otvorena pretnja upotrebom sile ukoliko pritisci sa Zapada rezultiraju nasiljem, izjavio je ugledni politički analitičar i bivši američki diplomata Džejms Džatras.

On je rekao da zapadni političari odavno gledaju Srbe kao „zgodno ranjivu zamenu za svoje antiruske opsesije“, te da je cilj preleta aviona da se zastraše Republika Srpska i predsednik Srpske Milorad Dodik.

- Nema sumnje da su trenutne rastuće tenzije u BiH, koje zapadne vlade i mediji lažno pripisuju navodnim pokušajima predsednika Dodika da ‘podriva Dejtonski mirovni sporazum - zapravo rezultat napora ‘Globalnog američkog carstva’ da centralizuje BiH pod muslimanskom kontrolom. To je pokušaj da se odgurnu na ono što vide kao odgovarajuću tačku pritiska - naveo je DŽatras za Srnu.

DŽatras je izrazio uverenje da će Dodik i srpski narod u Republici Srpskoj nastaviti da se odupiru takvim pritiscima na čvrst, ali pravedan način.

Američki vojni avion tanker nadletao je u ponedeljak, 8. januara, uoči obeležavanja Dana Republike Srpske, područje u blizini Banjaluke. Iz Ambasade SAD je saopšteno da je održana bilateralna kopneno-vazdušna vežba JTAK timova iz sastava Specijalnih snaga Vojske SAD i Oružanih snaga BiH na području Tuzle i Brčkog u poslepodnevnim časovima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija