• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2024

17:50

Užas kod Bijelog Polja! Čopor pasa zaklao tri konja: Ubijen i pas čuvar

EPA

Balkan

Užas kod Bijelog Polja! Čopor pasa zaklao tri konja: Ubijen i pas čuvar

Podeli vest

Čopor pasa lutalica već drugi put u poslednjih pet dana napravio je veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kada su tri konja zaklali, a dva koja su tom prilikom nestala ne mogu da pronađu.

Da su se psi lutalice odomaćili na području bjelopoljske opštine svedoči činjenica da se gradom kreću u čoporima i u sve većem broju, a ništa manje ih nema ni u prigradskim naseljima i selima.

Prema pisanju portala podgoričkog Dana, u proteklom periodu registrovani su brojni slučajevi napada na prolaznike od kojih su mnogi morali da potraže lekarsku pomoć.

Na meti napuštenih životinja su neretko i sitna živina i stoka nadomak grada, a na udaru su se nedavno našli i konji ovdašnjih domaćina.

Nesavakidašnji slučaj zabeležen je na uzvišenju iznad grada, Džafića brdu, kada je čopor pasa lutalica već drugi put u poslednjih pet dana napravio veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kojem su zaklana tri konja, a dva koja su tom prilikom nestala još uvek ne može da pronađe.

- Ovo je više prosto nepodnošljivo. Dešava nam se ovo drugi put, i više ne znamo šta da radimo. Situacija je teška i apelujemo na one koji o ovom problemu moraju da razmišljaju da konačno nešto i urade. Do pre par dana imali smo 20 konja, sad ih je 15 - kazao je Hot, koji procenjuje da mu je napravljena šteta od desetak hiljada evra.

Osim konja, na imanju imaju i veliki broj krava i koza, za koje ova porodica strahuje.

- Strahujemo za sve životinje jer nas ovo sa konjima ozbiljno opominje i upozorava. Ovo što nam se desilo nije mala stvar, ali smo nemoćni. Imali smo psa koji nam je čuvao životinje ali su i njega zaklali psi lutalice. Ne znamo na koji način da se zaštitimo. Najviše smo uplašeni za decu koju moramo da pratimo do škole i nazad, a nije svejedno ni nama odraslima - kazao je Hot.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija