• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/south china morning post

30.04.2020

12:27

VOJNI LEKARI OTKRILI ZASTRAŠUJUĆI MANEVAR KORONE KOD OPORAVLJENIH! Žena je preležala virus, a onda je usledio horor, AUTOPSIJA OTKRILA JEZIVU ISTINU!

Vesti

VOJNI LEKARI OTKRILI ZASTRAŠUJUĆI MANEVAR KORONE KOD OPORAVLJENIH! Žena je preležala virus, a onda je usledio horor, AUTOPSIJA OTKRILA JEZIVU ISTINU!

Podeli vest

Pacijenti koji su preležali koronavirus i bili otpušteni iz bolnice kao zdravi, mogli bi da nose ovaj virus duboko u plućima, pokazuje najnovija studija iz Kine

Reč je o dubokoj, pritajenoj infekciji, koja ne može da bude otkrivena poznatim metodama testiranja, zaključio je naučni tim Vojnog medicinskog univerziteta u Čongćingu na jugozapadu Kine, predvođen doktorom Bijanom Ksivuom, javlja South China Morning Post.

Ovaj medicinski tim proučavao je slučaj 78-godišnje pacijentkinje koja je lečena od koronavirusa. Posle bolničkog tretmana ona je ozdravila. Brisevi iz nosa i usta bili su negativni - sva tri puta, urađen joj je prelged skenerom, njeno stanje je bilo zadovoljavajuće. Onda je, preko noći, doživela srčani udar i umrla.

Urađena je autopsija koja je otkrila šokantan nalaz. Duboko u tkivu pluća pronađen je koronavirus. U isto vreme, u jetri, srcu, crevima, koži i koštanoj srži ga nije bilo.

 

 

Bijanov tim predložio je ispiranje pluća pacijentima pre otpustanja iz bolnice. Reč je o tretmanu poznatom kao bronhoalveolarna lavaža, procedura koja podrazumeva ispiranje dela pluća fiziološkim rastvorom. Bakteriološkom, citološkom i imunološkom analizom dobijene tečnosti i ćelija (lavata) može se steći uvid u prirodu i tok oboljenja pluća, pa i otkriti patogeni.

Takav dijagnostički postupak je složeniji, dugotrajan i skuplji od brisa iz nosa ili usta.

"To je nerealno", rekao je lekar koji radi u bolnici  u Pekingu i leči pacijente zaražene kovidom-19.

"Pacijent će pretrpeti previše, a nema garancije za 100-postotnu tačnost", rekao je lekar, koji je insistirao na anonimnosti.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija