• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.05.2020

19:47

RUSKE GRANICE ZATVORENE DO 2021. GODINE! Da li će postati ZABRANJENA DRŽAVA ZA TURISTE?!

Vesti

RUSKE GRANICE ZATVORENE DO 2021. GODINE! Da li će postati ZABRANJENA DRŽAVA ZA TURISTE?!

Podeli vest

Prelasci preko ruske granice mogli bi se vratiti u normalu tek 1. januara 2021. godine, sudeći prema predsednicima Ruskog saveza turističke industrije (PCT) i Ruske hotelske asocijacije (RGA), prenosi Rusija Dana

U pismu koje su Andrej Ignatijev (PCT) i Genadij Lamšin (RGA) poslali ministru ekonomskog razvoja Maksimu Rešetnikovu i šefu Ruske Federalne turističke agencije Zarini Doguzovoj, sugerisano je da bi turizam u zemlji trebalo da bude dozvoljen od 1. juna 2020. „barem između regiona sa niskim nivoom slučajeva Covid-19".

Autori pisma predložili su da se međunarodni turizam obnovi od 1. jula, ali da se prihvataju samo turisti iz zemalja sa manje slučajeva korona virusa.

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo pre korona virusa.

Ruska turistička industrija snažno je pogođena od početka epidemije.

Vlada je od 27. marta suspendovala gotovo sav međunarodni avio-prevoz, što bi moglo biti pogubno za turistički sektor.

(VIDEO) GARANCIJA ZA F-16 KRAĆA NEGO ZA ELEKTRIČNE UREĐAJE, BRATKO, ZATO JE SRBIJA I UZELA RUSKE MIGOVE 29! Bugarski zvaničnik otkrio koliko su loši američki lovci!


U aprilu je Rostourism objasnio da će finansijski gubici zbog Kovid-19 biti najmanje 300 milijardi rubalja (4 milijarde USD) kvartalno.

Doguzova je 7. maja ukazala da je turizam jedan od glavnih ekonomskih pokretača Rusije, naglasivši kako postupni izlazak iz karantinskih mera neće pomoći samo industriji koju ona predstavlja, već i mnogim drugim sektorima.

- Oko 60 miliona ljudi svake godine putuje po zemlji, ostavljajući nekoliko milijardi rubalja u regionalnim ekonomijama i stvarajući oko 2,5 miliona radnih mesta - rekla je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao se s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao se s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija