• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.06.2020

09:37

BROJ ZARAŽENIH U SAD PREŠAO 2 MILIONA, strahuje se da bi do septembra moglo biti 200.000 mrtvih!

Vesti

BROJ ZARAŽENIH U SAD PREŠAO 2 MILIONA, strahuje se da bi do septembra moglo biti 200.000 mrtvih!

Podeli vest

U SAD je registrovano više od dva miliona zaraženih korona virusom, a podatak da u 21 američkoj državi raste broj obolelih dokaz je epidemija ne jenjava, piše Njujork tajms


Uprkos poboljšanju situacije u državama koje su najviše bile pogođene, kao što je to Njujork, pojavila su se nova zarišta.


Broj slučajeva koji je u porastu na dnevnom nivou stavio je lokalne vlasti u Arizoni u pripravnost. Samo u jednom danu zabeleženo je 1.556 novoobolelih u Arizoni.

Među državama u kojima je porast broja zaraženih sve veći su i Misisipi, Južna Karolina, Arkanzas, Florida...

Sjedinjene Države mogle bi u nekom trenutku u septembru da imati 200.000 mrtvih, rekao je za CNN Ašiš Dža, čelnik harvardskog Instituta za globalno zdravlje.

- Kad broj slučajeva i ne bi rastao, kad bismo krivulju držali ravnom, razumno je očekivati da bismo imali 200.000 mrtvih u nekom trenutku u septembru. A to je samo do septembra. Pandemija neće biti gotova tada - rekao je.

- Zaista sam zabrinut za nedelje i mesece koji dolaze - dodao je.

U svetu su koronom zaražene 7.461.864 osobe, a 419.090 je preminulo, od toga samo u SAD više od 115 hilajada ljudi izgubilo je bitku sa opakim virusom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija