• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2020

11:37

POTPREDSEDNIK SAD UPOZORIO GLASAČE:  Nećete biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena! (VIDEO)

Vesti

POTPREDSEDNIK SAD UPOZORIO GLASAČE: Nećete biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena! (VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednik SAD Majk Pens poručio je u govoru treće večeri Republikanske nacionalne konvencije da građani neće biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena i napao demokratskog predsedničkog kandidata kao nekoga ko želi da smanji budžet policiji

- Džo Bajden kaže da je Amerika sistemski rasistička. Da policija u Americi ne tretira jednako manjine. Kada su ga pitali da li bi podržao smanjenje budžeta policiji, odgovorio je potvrdno - rekao je Pens, prenosi Glas Amerike.

- Istina je da nećete biti bezbedni u Americi Džoa Bajdena - istakao je Pens, koji se obratio iz Fort Mekhenrija u Baltimoru, gde su se 1814. američke trupe odbranile od napada Britanaca, što je inspirisalo i pisanje američke himne.

AMERIKANCI POKUŠALI DA BLOKIRAJU RUSKU PATROLU! Ludačka jurnjava konvoja, helikopteri - snimci otkrili koliko je situacija bila OZBILJNA! (VIDEO)

BAJDEN SE DROGIRA?! Tramp želi test na doping pre debate sa protivkandidatom

Predsednik Donald Tramp i njegove pristalice su optužile Bajdena da podržava pozive grupa "Black Lives Matter" i drugih da se ukine finansiranje policije, što je Bajden negirao.

Ali, Pens je tačno rekao da Bajden i njegova kandidatkinja za potpredsednicu Kamala Haris žele da smanje budžet policiji i taj novac prebace drugim službama koje se bore protiv kriminala, ukazuje Glas Amerike.

Pens je formalno prihvatio nominaciju za svoj drugi poptredsednički mandat ako Tramp pobedi na izborima 3. novembra. Pred suprugom Karen i oko 130 prisutnih koji su slušali govor, Pens je obećao da će "Tramp stajati uz policiju i da im nikada neće ukinuti budžet".

U toku Repulikanske nacionalne konvencije, u gradu Kenoša u Viskonsinu policijac je pucao u Afroamerikanca, što je izazvalo proteste i nerede.

Džejkob Blejk pogođen je u leđa i kako kažu njegovi roditelji, verovatno će ostati paralizovan. Na ulicama Kenoše paljeni su automobili i zgrade i ubijeno je dvoje ljudi, zbog čega je uhapšen jedan tinejdžer.

Tramp i Pens, uz druge govornike na konvenciji, stali su na stranu policije i protiv nasilnih demonstranata. U SAD traju protesti zbog rasne nejednakosti i policijske brutalnosti od 25. maja, kada je policajac u Mineapolisu ubio crnca Džordža Flojda.

- Nasilje u Kenoši mora da prestane - rekao je Pens i istakao da će Trampova administracija sprovesti red i zakon.

Na konvenciji su se pojavili i predsednik Tramp i njegova supruga Melanija, koja je u utorak uveče održala govor.

Na konvenciji u sredu uveče govorili su i senatorka Marša Blekbern iz Tenesija i Ričard Grenel, ambasador u Berlinu i specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Tramp će se obratiti poslednje večeri konvencije u četvrtak, iz Bele kuće, dok će u blizini biti organizovan i vatromet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15