• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2020

15:46

UHAPŠEN TERORISTA U INDONEZIJI ZA KOJIM SE TRAGALO 18 GODINA! Evo ko je čovek za čije hvatanje su Amerikanci nudili PET MILIONA DOLARA!

Vesti

UHAPŠEN TERORISTA U INDONEZIJI ZA KOJIM SE TRAGALO 18 GODINA! Evo ko je čovek za čije hvatanje su Amerikanci nudili PET MILIONA DOLARA!

Podeli vest

Sumarsonoa, poznatog i kao Zulkarnaen, u četvrtak je uhapsila antiteroristička policija tokom pretresa kuće u okrugu Istočni Lampung na ostrvu Sumatra

Policija Indonezije saopštila je danas da je Aris Sumarsono, terorista koji je uhapšen prošle nedelje vojni zapovednik grupe "Džama islamija", povezane sa Al kaidom, te da je odgovoran za više smrtonosnih napada i sukoba u toj zemlji.

- On je vojni zapovednik Džama islamije - rekao je portparol Nacionalne policije Ahmad Ramadan na konferenciji za novinare u glavnom gradu Džakarti i naglasio da se Zulkarnaen, po zanimanju biolog, na policijskoj poternici nalazi 18 godina, prenosi AP

- On je među prvim indonežanskim militantima otišao u Avganistan 1980-ih na obuku, bio je instruktor na tamošnjoj vojnoj akademiji sedam godina - rekao je Ramadan.

Ramadan je rekao i da se Zulkarnaen sumnjiči da je umešan u pravljenje bombi korišćenih u nizu napada, uključujući bombaške napade na Baliju 2002, u kojima je ubijeno 202 ljudi, uglavnom stranih turista, i napad na hotel "JW Marriott" u Džakartikoji kada je ubieno 12.

Zulkarnaen je takođe bio organizator bombaškog napada na službenu rezidenciju filipinskog ambasadora u Džakarti 2000. godine u kojem su ubijene dve osobe, samoubilačkog napada 2004. godine ispred australijske ambasade koji je usmrtio devet ljudi i bombaškog napada na Baliju 2005. u kome je nastradalo 20 ljudi, rekao je portparol policije .

Od maja 2005. godine, Zulkarnaen se nalazi na crnoj listi Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog povezanosti sa Al Kaidom i sa Osamom bin Ladenom ili talibanima.

Savet bezbednosti označio je Zulkarnaena kao jednog od predstavnika Al Kaide u jugoistočnoj Aziji, a Američki program "Nagrade za pravdu" ponudio je pet miliona dolara za njegovo hvatanje. Bio je jedini Indonežanin na njihovoj listi, navodi agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija