• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2020

17:58

AMERIČKI RAZARAČ KRENUO U PROVOKACIJU U JUŽNOKINESKOM MORU! Kineska armija poslala flotu i avione na njega! /VIDEO/

Vesti

AMERIČKI RAZARAČ KRENUO U PROVOKACIJU U JUŽNOKINESKOM MORU! Kineska armija poslala flotu i avione na njega! /VIDEO/

Podeli vest

Američki razarač "Džon Mekejn" proteran je ubrzo nakon što je upao na kinesku teritoriju u blizini ostrva Nanša, objavili su kineski zvaničnici

Kineska vojska u utorak je objavila da je proterala razarač američke mornarice koji je plovio spornim Južnokineskim morem osporavajući pretenzije Pekinga na to područje.

Američki pomorski brodovi redovno plove spornim Južnokineskim morem u pokušaju da potvrde slobodu plovidbe u regionu.

Kina polaže pravo na gotovo celokupno Južno kinesko more od 1,3 miliona kvadratnih kilometara kao svoju suverenu teritoriju.

Kina gradi vojne baze na veštačkim ostrvima u regionu. Kina takođe ne dozvoljava komercijalne aktivnosti poput ribolova ili istraživanja minerala od strane zemalja u regionu poput Vijetnama i Filipina.

Danas je kineska Komanda narodooslobodilačke armije objavila da je američki razarač ušao u suverene vode bez odobrenja.

- Komanda Južnog krila narodnooslobodilačke armije angažovala je pomorske i vazdušne snage i proterala američki nosač aviona - izjavio je pukovnik Tjan Junli, portparol južne komande.

Američki ratni brod isplovio je morem samo dan nakon što je kineski nosač aviona, Šandong, ušao u Južno kinesko more na vežbe, izveštava "Čajna Militari Onlajn", zvanična kineska vojna veb stranica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 3 godine

Kako ovi glupi ameri nevide da su sada zadnja rupa na svirali. Mnogo su naneli zla jadnom narodu u Svetu i sada je dosao kraj njihovim pljackaskim pohodima. Vreme je da placaju, zlobnici, ubice i pljackasi.

Miljan J

pre 2 godine

Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija