• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2021

16:15

U OVO VREME SLEDEĆE GODINE... "Mućke" na poštanskim markama povodom jubileja! /FOTO/

Vesti

U OVO VREME SLEDEĆE GODINE... "Mućke" na poštanskim markama povodom jubileja! /FOTO/

Podeli vest

Britanska kraljevska pošta je odlučila da obeleži 40. godišnjicu omiljene BBC-jeve humorističke serije "Mućke" (Only Fools and Horses) novom specijalnom edicijom poštanskih marki na kojima će se naći likovi Del Boja, Rodnija i njihovih prijatelja iz popularnog serijala

Osam od 12 specijalno dizajniranih markica, koje će biti u prodaji od 16.februara, zasnovano je na poznatim replikama iz serijala, dok su ostale četiri fokusirane na četiri glavna lika Troterovih, a ona sa likom Del Boja naravno nosi čuvenu poruku: “U ovo vreme sledeće godine bićemo milioneri!", prenosi Skaj njuz.

"Mućke" su prvi put prikazane 1981. godine i pratile su doživljaje dva brata, uličnih trgovaca iz londonskog predgrađa Pekama, koji pokušavaju da se obogate, starijeg Del Boja, koga je tumačio Dejvid Džejson i njegovog manje snalažljivog mlađeg brata Rodnija, koga je glumio Nikolas Lindherst.



Osim Del Boja i Rodnija, seriju su obeležili i sporedni likovi poput njihovog dede ujka Alberta, Rakel i Kasandre, Marlin i Bojsija, čistača ulice Trigera, Mikija Pirsa kao i Majka, konobara u lokalnom pabu "Ragina glava" gde se celo društvo okuplja.

Serija je prikazivana sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine, navodi Skaj njuz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija