• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2021

11:53

POZNATI LIBANSKI KRITIČAR HEZBOLAHA PRONAĐEN UPUCAN U GLAVU! Porodica iz medija saznala za njegovo ubistvo!

Vesti

POZNATI LIBANSKI KRITIČAR HEZBOLAHA PRONAĐEN UPUCAN U GLAVU! Porodica iz medija saznala za njegovo ubistvo!

Podeli vest

Istaknuti kritičar militantne grupe Hezbolah pronađen je mrtav u kolima na jugu Libana, potvrdila su dva izvora iz bezbednosnih službi i lokalni mediji

Izvori navode da je Lokman Slim, aktivista i izdavač koji je vodio istraživački centar, upucan u glavu, prenosi Rojters.

Oni su rekli da motiv nije poznat i da je istraga u toku.

Jedan izvor iz bezbednosnih službi je rekao da je Slimov telefon ranije pronađen pored puta na jugu Libana u kojem je dominantna militantna grupa Hezbolah.

Slimova porodica je rekla da je kritičar Hezbolaha nestao u toku noći. Njegova žena je na tviteru objavila da se ne javlja na telefon.

 

 


Rođak tvrdi da je porodica za smrt saznala preko medija dok je u policiji prijavljivala Slimov nestanak.

Ovo je prvo, kako se pretpostavlja, ubistvo vodećeg kritičara Hezbolaha nakon više godina.

Vašington je Hezbolah proglasio terorističkom ogranizacijom, a u poslednjih nekoliko godina pooštrio je sankcije protiv njegovih zvaničnika i saveznika u Libanu.

Hezbolah nije odmah odgovorio na upit za komentar.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija