• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2021

14:31

RUSI REŠILI NEOBIČAN SLUČAJ PLJAČKE OD PRE 3 GODINE! Pronađen ukradeni nakit vredan 2,2 miliona dolara zakopan u šumi!

Vesti

RUSI REŠILI NEOBIČAN SLUČAJ PLJAČKE OD PRE 3 GODINE! Pronađen ukradeni nakit vredan 2,2 miliona dolara zakopan u šumi!

Podeli vest

Dijamantski nakit jedne ruske juvelirnice koji je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. ukrala grupa navijača u Kazanju nađen je zakopan u šumi kod tog grada nakon što je organizator krađe Kolumbijac Edgar Valero uhapšen u Argentini i izručen Rusiji

Nakit jedne ruske juvelirnice, vredan 2,2 miliona dolara, koji je ukraden u Kazanju još tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, nađen je početkom nedelje zakopan u šumi nedaleko od tog grada.

Pljačku su izveli kriminalci iz Južne i Centralne Amerike, koji su u Rusiju ušli kao navijači. Vođa bande, Kolumbijac Edgar Alehandro Valero uhapšen je 2019. u Argentini i nedavno je izručen Rusiji, čijoj je policiji otkrio gde su on i njegovi pomagači sakrili plen.

Nakit vraćaju vlasniku

Nakit koji smo pronašli ubrzo će biti vraćen pravom vlasniku
Irina Volk


Krađa na parkingu


Valero je sa grupom Kolumbijaca i jednim muškarcem iz Gvatamale iskoristio Svetsko prvenstvo u fudbalu kako bi ušao u Rusiju. Tokom tog velikog sportskog događaja Rusija je bila ublažila inače stroge zahteve za dobijanje vize, te su kriminalci lako ušli u zemlju. Tamo su do detalja isplanirali pljačku juvelirnice "Seven dajmonds", koja je učestvovala na jednoj izložbi u Kazanju, gde se održavao i niz fudbalskih utakmica.

Po završetku izložbe lopovi u navijačkim dresovima na parkingu presreli su radnika juvelirnice koji je iznosio nakit i opljačkali ga. Oteli su mu torbu sa eksponatima - prstenjem, ogrlicama i narukvicama optočenim dijamantima i ostalim dragim kamenjem, nakon čega su pobegli sa plenom. Sve se završilo za samo deset minuta.

Bez osiguranja

Juvelirnica "Seven dajmonds", prema navodima ruskih medija, imala je mnogo sreće. Naime, nakit koji je ukraden nije bio u potpunosti osiguran, te da sada nije nađen, firma bi pretrpela ogroman gubitak.


Kasnije je policija Kazanja saopštila da je pomoću snimaka bezbednosnih kamera identifikovala lopove, međutim, kriminalna grupa je tada već bila pobegla iz Rusije. Mozak operacije Valero napustio je zemlju kolima rentakara, ali je po ruskoj poternici 2019. uhapšen u Argentini. Odande je izručen Rusiji tek početkom ove godine, kad je priznao pljačku i rekao policajcima da je nakit zakopan u šumi kod Kazanja.


Podignuta optužnica


Portparolka ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da se Valero nalazi u pritvoru i da je optužen za krađu, kovanje zavere i pripadanje organizovanoj kriminalnoj grupi.
- Nakit koji smo pronašli ubrzo će biti vraćen pravom vlasniku - rekla je Volkova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija