• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/b92

18.06.2021

09:59

PUTIN IMA ODGOVOR NA TE NJIHOVE "KAUBOJSKE IZRAZE"! Lazanski otkrio šta će se dešavati između Rusije i SAD posle samita dvojice lidera!

Printskrin

Vesti

PUTIN IMA ODGOVOR NA TE NJIHOVE "KAUBOJSKE IZRAZE"! Lazanski otkrio šta će se dešavati između Rusije i SAD posle samita dvojice lidera!

Podeli vest

Donald Tramp smatra da je Rusija apsolutni pobednik prvog sastanka Džozefa Bajdena i Vladimira Putina. O tome je za TV Prva govorio Miroslav Lazanski

"Bez obzira na pesimizam koji je bio prisutan pre, nakon sastanka mnogo su bolje ocene i provejava doza optimizma povodom američko-ruskih odnosa", kaže ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Kaže da je ovo početak procesa otopljavanja odnosa. Ističe i da se jačaju trgovačke veze između SAD i Rusije.

"Mnogo je bolje završen samit u Ženevi nego što se očekivalo", dodaje.

Kaže da ovo nije istorijski sporazum. Što se tiše teških reči, smatra da je to svojstveno američkom establišmentu.

"Koriste te kaubojske izraze", objašnjava i kaže da ne bi pridavao pažnju govoru tela i analiziranju toga. Ističe da Putin na te "kaubojske" izraze ima odgovore. Smatra da će u budućnosti možda biti i razumnije onosa između dva predsednika.

Srbija je doživela prozivke iz EU, od izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, zbog zajedničkih vojnih vežbi sa Rusijom i Belorusijom. Bilčik je kazao da to ne pomaže napretku Srbije u evropskim integracijama. Na to Lazanski kaže da Srbija ima vojne vežbe i sa ostalim zemljama, jer je Srbija vojno neutralna.

"Preddsednik Vučić je dobro odgovorio", kaže. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio Bilčiku da nema pravo da određuje s kim će Srbija učestvovati na vojnim vežbama.

Kaže da Srbija kupuje oružje od onoga ko ponudi jeftinije.

"Kupićemo i od Marsovaca, ako je jeftinije", dodaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija