• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

16.07.2021

22:22

VODA JE PROBILA NASIP, NAPUSTITE DOMOVE! Haos u Holandiji, naređena HITNA EVAKUACIJA! /VIDEO/

TwitterPrintscreen

Vesti

VODA JE PROBILA NASIP, NAPUSTITE DOMOVE! Haos u Holandiji, naređena HITNA EVAKUACIJA! /VIDEO/

Podeli vest

Hiljade ljudi pobeglo je iz svojih domova na jugu Holandije nakon što je voda probila nasipe, javlja Rojters

Premijer Mark Rute proglasio je nacionalnu katastrofu u južnoj pokrajini Limburg, koja se nalazi između jako poplavljenih područja u zapadnoj Nemačkoj i Belgije.

Vlasti su popodne započele evakuaciju većih delova grada Venloa.

Oko 200 pacijenata biće evakuisano iz bolnice Vie Kuri u Venlou. Bolnici ne preti veliki rizik od poplave, pacijenti su evakuisani iz predostrožnosti, objavljeno je.

- Ne želite da gledate slike medicinskih sestara koje moraju čamcima da idu u bolnicu da bi tamo mogle da se brinu o pacijentima. To je horor scenario koji želimo da izbegnemo - rekao je čelnik bolnice.

U nasipu je velika rupa, odmah napustite svoj dom

- U nasipu je velika rupa... Odmah napustite svoj dom i idite na sigurno - objavile su hitne službe u Mersenu. Porodicama je rečeno da isključe struju i gas.

Veliki deo Holandije nalazi se ispod nivoa mora, zaštićen složenim sistemom drevnih nasipa i modernih cementnih barijera.

Vojska ojačala nasip, ali naredba o evakuaciji ostala na snazi

Vojska je kasnije uspela da ojača nasip u blizini Mersena, ali je naredba o evakuaciji ostala na snazi.

Vojnici su mahnito radili na ojačavanju nasipa štiteći obližnje selo Vesem od rastućih voda reke Meze.

- Zastrašujuće je... Nikad nisam video da voda raste ovako visoko - rekao je 69-godišnji stanovnik Ton Linsen za Rojters.

U Valkenburgu, u blizini granice Nemačke i Belgije, poplave su zahvatile središte grada, oštetivši mnoge kuće i druga dobra i uništivši barem jedan most.

Vodostaji na Mezi i Ruru već su u četvrtak dosegli rekordne nivoe, nadmašujući one koje su 1993. i 1995. dovele do velikih poplava, saopštile su lokalne vlasti. Nije bilo zabeleženih žrtava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija