• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.09.2021

18:42

RUSIJA ODBACUJE ODGOVORNOST ZA SLUČAJ SKRIPALJ London zloupotrebljava incident u Solzberiju

AP/Photo

Vesti

RUSIJA ODBACUJE ODGOVORNOST ZA SLUČAJ SKRIPALJ London zloupotrebljava incident u Solzberiju

Podeli vest

Rusija odbacuje sve pokušaje Velike Britanije da se odgovornost za slučaj Skripalj prebaci na Moskvu i nastaviće da traži detaljne podatke od Londona - izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

- Čvrsto osuđujemo sve pokušaje Londona da svale svu krivicu za incident u engleskom Solzberiju na Moskvu i insistiramo da sve treba da se uradi profesionalno, objektivno i nepristrasno - rekla je Zaharova, a preneo TASS.

Ona je rekla da "Moskva potvrđuje da je spremna na detaljnu saradnju predstavnika reda i eksperata sa obe strane".

Naglasila je da London nastavlja da odbija odgovoran razgovor i detaljnu istragu povodom događaja u Solzberiju, uprkos brojnim apelima Moskve na odgovoran dijalog.

- U isto vreme lideri Velike Britanije nastavljaju da zloupotrebaljavaju slučaj Skripalj kao instrument pritiska na našu zemlju, raspaljujući antiruska osećanja u britanskom društvu - dodala je.

Foto: Reuters


Skotland jard je danas saopštio da će optužbe za pokušaj ubistva Sergeja i Julije Skripalj, kao i policajca Nika Bejlija, biti pripisane i trećoj osobi, rekao je ruski diplomata Denis Sergejev.

Treći osumnjičeni, poznat kao Sergej Fedorov, navodno je agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

 

Rusija ne može da isporučuje svoje građane, to je u suprotnosti sa ustavom



Uprkos činjenici da je ruska strana spremna za saradnju, Rusija ne može da isporuči svoje državljane drugoj zemlji, saopštila je ruska ambasada u Londonu.

- To je u suprotnosti sa ruskim ustavom, o tome je obaveštena londonska policija i to će važiti i ubuduće - navodi se u saopštenju.

Prethodno se danas oglasila i Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji i nazvala smešnom tvrdnju da postoji treća osoba koja je navodno bila umešana u slučaj trovanja Skripalja 2018. godine.

Foto: Reuters


- Pokušaj iznošenja podataka o dolasku i odlasku određene osobe u i iz Velike Britanije u određenim danima marta 2018. godine kao novootkriveni detalj izgleda posebno smešno - napominju u ambasadi, a prenosi ruska agencija Tas s.

Saopštili su i da su na današnjem sastanku u britanskom ministarstvu spoljnih poslova kategorički odbacili postupak Skotland jarda u utvrđivanju istine i još jednom su pozvali britansku stranu da pokaže zvanične materijalne dokaze istrage.

U saopštenju ambasade je naglašeno da će ruska strana nastaviti da insistira na dobijanju informacija o slučaju Sergeja i Julije Skripalj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Britanija optužila trećeg Rusa za trovanje Skripalja!
Planeta

Britanija optužila trećeg Rusa za trovanje Skripalja!

Britanska policija je saopštila danas da je i treći Rus u odsustvu optužen za pokušaj ubistva bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom "novičok" u 2018. godini, dodajući i da sada može da potvrdi da su trojica osumnjičenih vojnoobaveštajni operativci

21.09.2021

13:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija