• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

21.09.2021

13:07

Britanija optužila trećeg Rusa za trovanje Skripalja!

AP/Photo

Vesti

Britanija optužila trećeg Rusa za trovanje Skripalja!

Podeli vest

Britanska policija je saopštila danas da je i treći Rus u odsustvu optužen za pokušaj ubistva bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom "novičok" u 2018. godini, dodajući i da sada može da potvrdi da su trojica osumnjičenih vojnoobaveštajni operativci

Din Hajdon, viši nacionalni koordinator u Velikoj Britaniji za borbu protiv terorizma, rekao je da su tužioci sada dali ovlašćenje za podizanje optužnice protiv trećeg ruskog državljanina Sergeja Fedotova, koji je starosti oko 50 godina, prenosi agencija Rojters.

U septembru 2018. godine, britanski tužioci su optužili dvojicu Rusa, koji su tada identifikovani pod pseudonimima Aleksandar Petrov i Ruslan Bosirov, za zaveru za ubistvo Skripalja i pokušaj ubistva njegove ćerke Julije i policajca Nika Bejlija.

Hajdon je danas rekao da su prava imena Petrova i Boširova Aleksandar Miškin i Anatolij Čepiga, a da je Fedotov istinski identitet Denis Sergejev. Kako dodaje, oni su tročlani tim ruske vojno-obaveštajne službe koja je obavljala operacije u ime ruske države u drugim zemljama.

Kao i za drugu dvojicu Rusa, britanska policija je izdala nalog za hapšenje Fedotova i raspisana je Interpolova poternica.

"Sada se veruje da su sva trojica u Rusiji, sa kojom Britanija nema sporazum o izručenju, a ruske vlasti do sada nisu nudile nikakvu saradnju", dodao je Hajdon.

Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su u nesvesti na klupi u Solsberiju, gradu na jugu Engleske, u martu 2018. godine, nakon čega su u kritičnom stanju primljeni u bolnicu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŽESTOK UDAR NA RUSIJU IZ STRAZBURA!
Planeta

ŽESTOK UDAR NA RUSIJU IZ STRAZBURA!

Evropski sud za ljudska prava danas je Rusiju proglasio odgovornom za ubistvo Aleksandra Litvinjenka 2006. godine, koji je preminuo nakon što je u Londonu otrovan polonijumom 210, retkim radioaktivnim izotopom

21.09.2021

11:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija