• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

30.10.2021

07:17

Monstrumi VEŠTIČARENJE koriste kao izgovor za silovanje i ubijanje DECE! Policija iznela UZNEMIRUJUĆE PODATKE!

Vesti

Monstrumi VEŠTIČARENJE koriste kao izgovor za silovanje i ubijanje DECE! Policija iznela UZNEMIRUJUĆE PODATKE!

Podeli vest

Slučajevi "veštičarenja" u Velikoj Britaniji, i to u poslednje tri godine, uključivali su napade, silovanja, lišavanje slobode i pretnje smrću

Osumnjičeni za silovanje prošle godine optužio je žrtvu da se bavila "veštičarenjem". Dogodilo se i da je policija dobila poziv u kom je roditelj rekao da je dete "duh gurnuo niz stepenice", a jednom je pozvan i sveštenik da izvrši egzorcizam.


Sve je više onih u Britaniji koji su crnu magiju ili veštičarenje povezivali sa slučajevima silovanja, napada, lišavanja slobodoe ili pretnjama smrću u poslednje tri godine, prenosi Skaj Njuz.

Foto: Pixabay

Jedan od slučajeva zatočeništva uključivao je čoveka koji je verovao u vudu magiju.


Mardoč Jembi je dve godine podvrgavan egzorcizmima samo iz razloga jer je rodbina verovala da ga je "zaposeo" zli duh. Nažalost, ovakvi slučajevi su sve češći, širom zemlje, a mnoge žrtve ne budu spasene na vreme.


- Teško je pošto žrtve često ne žele da traže pomoć, a i da hoće da potraže, ko će da im pomogne? - rekaoje 29-ogodišnjak iz Londona.

Foto: Pixabay


Neki od slučajeva, koji su otkriveni medijima, a koji uključuju i slučaj udovice koju je posinak optužio da je veštica i da je odgovorna za smrt njegovog oca. Na krstu na groblju zatekla je poruku koju je udovica protumačila kao direktnu pretnju, jer je u istoj pisalo da "veštici neće dozvoliti da živi".

Žrtve više ne žele pomoć

 

U mnogim ovakvim slučajevima dešavalo se da žrtva jednostavno više ne želi zaštitu i pomoć policije, uprkos zlostavljanju.

- Ne želim da ubijem tebe i tvog dečka, ali mislim da ću morati - izjavio je jedan od osumnjičenih svojoj žrtvi, za koju je tvrdio da se bavi "veštičarenjem".

Policija je takođe istraživala i slučaj pretnji smrću, nakon što je porodica mislila da je na rođaka bačena nekakva čin.

Foto: Pixabay


Metropolitanska policija, jedna od najbrojnijih u Britaniji, tokom 2020. godine zabeležila je 13 incidenata koji uključuju "ritualna zlostavljanja".

Danijal Husein (19) je u junu 2020. ubio Bibu Henri i Nikol Smolmen dok su same plesale u parku nakon proslave Bibinog 46. rođendana.

Husein nikada nije objasnio motiv napada, ali je policija u njegovom stanu pronašla rukom napisan "dogovor sa đavolom", u kojem je obećao da će žrtvovati žene u zamenu za dobitak na lutriji. Svoje ime je potpisao svojom krvlju.

Do smrti mučila sestričinu

 

Osmogodišnju devojčicu Viktoriju Klimbl 2000. godine mučila je do smrti njena tetka, nakon što ju je sveštenik ubedio da je devojčica zaposednuta.

Foto: Pixabay


Još jedan šokantan slučaj dogodio se u Londonu, 2010. godine, kada su 15-ogodišnju Kristi Bamu ubili sestra i njen dečko, zato što se navodno bavila "veštičarenjem".

Pandemija je povećala rizike


Inspektor Alen Dejvis, rekao je da je pandemija samo povećala rizike sa kojima se žrtve suočavaju.

Policija navodi da su zlostavljanja ovakvog tipa veoma opasna i može doći i do ubistva, zato što su žrtve često slabe i ranjive, a primera ima u hrišćanstvu, islamu i hinduizmu.

Fizičko zlostavljanje može da uključuje ritualno prebijanje, paljenje, sečenje ili ubadanje, a neke žrtve su vezane i čilipapričice su im utrljavanje u genitalije ili oči.

 

Foto: Pixabay


Emocionalna zlostavljanja zbog određenih verovanja ili ubeđenja obično uključuju ubeđivanje žrtve da je zaposednuta i pretnje napuštanjem, a deca su posebno često seksualno zlostavljana od strane članova porodice, ili verske zajednice, navode iz policije.

- Neki veruju da je "veštičarenje" uzrok njihove nesreće, a nad ženama se često izvode navodni obredi skidanja magije pre nego što se prodaju u roblje, trgovcima ljudima, u Evropi - rekao je Dejvis.

Foto: Pixabay

Prema rečima inspektora, slučajevi često prolaze nezapaženi i svrstavaju se u psihičke poremećaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija