• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.12.2021

12:16

Stoltenberg više neće biti na čelu NATO?! Otkrio ko ga je kontaktirao i da je VEOMA MOTIVISAN ZA NOVI POSAO, ali...

Vesti

Stoltenberg više neće biti na čelu NATO?! Otkrio ko ga je kontaktirao i da je VEOMA MOTIVISAN ZA NOVI POSAO, ali...

Podeli vest

Jens Stoltenberg , generalni sekretar NATO je među kandidatima zainteresovanim da postanu sledeći guverner centralne banke Norveške, saopštilo je danas Ministarstvo finansija te zemlje

- Iz Ministarstva finansija su me kontaktirali u novembru i pitali da li bih razmislio da se prijavim za tu poziciju. Sada sam to učinio, i to je posao za koji sam veoma motivisan - izjavio je Stoltenberg novinskoj agenciji NTB.

Funkciji guvernera i posao kao takav treba da počne od 1. marta, ali Stoltenberg kaže da bi prvo morao da završi mandat u NATO-u, koji traje do kraja septembra 2022, prensoi Rojters.

Stoltenberg, po obrazovanju ekonomista, bio je norveški premijer od 2000. do 2001. godine i od 2005. do 2013, pre nego što je naredne godine postao šef NATO. Pored ostalih funkcija u vladi, obavljao je i dužnost ministra finansija.

Zamenica guvernera Norges banke, Ida Volden Bahe, koju mnogi ekonomisti vide kao vodećeg kandidata, takođe je konkurisala za tu poziciju.

Na konkurs se prijavilo 22 ljudi, žena i muškarca. U nadležnosti najuspešnijeg kandidata biće utvrđivanje kamatnih stopa, i upravljanje moćnim norveškim državnim fondom bogatstva, najvećim na svetu sa imovinom od 1,4 biliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija