• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

13.01.2022

22:00

STRANI AGENT JE U PARLAMENTU, BRITANCI ALARMIRALI JAVNOST! MI5 upozorio London, reč je o članu opasne grupe!

Vesti

STRANI AGENT JE U PARLAMENTU, BRITANCI ALARMIRALI JAVNOST! MI5 upozorio London, reč je o članu opasne grupe!

Podeli vest

Britanska obaveštajna služba tvrdi da je agent kineske vlade stupio u kontakt sa članom parlamenta sa ciljem mešanja u politiku Britanije. MI5 je na to upozorio predsednika parlamenta, a obavešteni su i svi poslanici

To pitanje je pred Donjim domom britanskog parlamenta pokrenuo konzervativni poslanik Ijan Dankan Smit koji je se pozvao na pismo predsednika parlamenta Lindzija Hojla.

U pismu se navodi da je MI5 kontaktirao Hojla i upozorio ga na ženu po imenu Kristin Li za koju se tvrdi da je delovala u ime kineske Komunističke partije.

BAKIR SE SASTAO SA GENERALIMA! "STAVLJAMO SE NA RASPOLAGANJE!", Sarajevo zvecka oružjem!

Pretpostavlja se da je Li bila deo parlamentarne grupe Kinezi u Britaniji, koja je sada rasformirana. Ta grupa je navodila da im je cilj da „unaprede integraciju britanskih Kineza u društvo Britanije, kao i njihovo predstavljanje i učestvovanje u britanskom demokratskom procesu".

Dankan Smit je zatražio reviziju procedura koja se tiču odobravanja akreditacija za ljude koji žele da rade u Donjem domu parlamentu, kao i da se objavi da li je Li imala pristup podacima koji bi mogli da ugroze ljude u Britaniji, posebno one koji su, kako je kazao, pobegli iz Kine.

AMERIKA ĆE SE RASPASTI KAO SSSR, BELCI ĆE POBEĆI U SIBIR! Žirinovski dao crnu prognozu o budućnosti Sjedinjenih Država!

- Obraćam se kao član parlamenta koji je sankcionisan od strane kineske vlade da je ovo pitanje koje budi ozbiljnu zabrinutost - dodao je Dankan Smit, koji je kritikovao odnos Kine prema Ujgurima.

Inače, upozorenje britanske obaveštajne službe objavio je konzervativni portal „Guido Fawkes" koji tvrdi da je Li „obezbeđivala finansijske donacije parlamentarcima u ime stranih državljana iz Hongkonga i Kine", preneo je RT.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija