• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.02.2022

14:27 >> 14:35

SUSRET OČI U OČI PROŠAO BEZ RUKOVANJA! Sada je OTKRIVENO ZAŠTO SU PUTIN I SI izostavili ovaj deo protokola!

AP/Tanjug

Vesti

SUSRET OČI U OČI PROŠAO BEZ RUKOVANJA! Sada je OTKRIVENO ZAŠTO SU PUTIN I SI izostavili ovaj deo protokola!

Podeli vest

Susret predsednika Rusije Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga održan je bez rukovanja, jer je to tražila kineska strana zbog situacije sa kovidom, saopštio je rukvodilac protokola predsednika Rusije Vladislav Kitajev televiziji "Rusija 1"

- Kao prvo, ne rukuje se uvek. Na primer, kada je dolazila gospođa Merkel u avgustu prošle godine, njen protokol je imao istu molbu: bez rukovanja. Situaciju smo rešili tako što smo joj poklonili buket cveća. Naravno, sve je bilo unapred dogovoreno. Tako su sada kineske kolege zatražilo da ne bude rukovanja. U tome nismo videli ništa kriminalno. I pristali na to. Predsednik je znao da ne treba da pruži ruku predsedniku Kine - rekao je Kitajev.


On je dodao da u ovoj odluci nema nikakvih političkih signala.


- To je pokušaj da se izbegne neka opasnost, komplikacije zbog virusa korona - istakao je šef protokola ruskog predsednika.
 


On je dodao i da se Putin pozitivno odnosi prema zahtevima njegovih kolega da se protokol na sastancima promeni zbog virusa korona.

Foto: Reuters

Lideri Kine i Rusije


- Ako od kolega stigne neka molba, on uvek izađe u susret njihovim željama - rekao je Kitajev.
Stoga, ponekad državni lideri dozvoljavaju zagrljaje, a ponekad razgovaraju preko stola, objasnio je Kitajev.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija