• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.01.2022

21:50

MOSKVA PRIZNALA, MERKELOVA nije bila lak partner, ona je... Posle nje, Nemačka se SUOČILA SA "VAKUMOM"!

Reuters

Vesti

MOSKVA PRIZNALA, MERKELOVA nije bila lak partner, ona je... Posle nje, Nemačka se SUOČILA SA "VAKUMOM"!

Podeli vest

Angela Merkel kao nemačka kancelarka nije bila lak partner za Moskvu, ona je bila konstruktivan partner i partner koji ima razumevanja, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu ruskim medijima

- Po mom mišljenju, ona je bila za nas, i za mene lično i za predsednika i za naše ostale kolege koji su sa njom radili, siguran sam, ne lak, ali konstruktivan i po mnogo čemu apsolutno partner koji je imao razumevanje - rekao je on, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, ona je bila konstruktivna, jer je uvek bilo moguće doći do kompromisa sa njom i imala je razumevanje jer je mogla da sasluša argumente.

Medvedev je kazao da iako Merkelova nije mogla da se složi sa nekim argumentima, uvek ih je čula i odgovarala na njih.

- Nije joj bilo lako, jer je vrlo često imala stav koji je bio veoma različit od našeg, posebno posle 2014. godine - dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Prema njegovim rečima, nakon što je Merkelova napustila funkciju, Nemačka se suocila sa izvesnim nedostatkom kadrova, "vakumom".

Foto: Reuters



Ona je dugo bila na čelu Nemačke, a uloga Nemačke u Evropskoj uniji ne može se preceniti, smatra Medvedev.

- Era Merkelove je završena - naveo je on.

Sada je, kako je istakao, jasno da se svi pitaju ko će voditi u Evropi i kako će se razvijati politika u Nemačkoj.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17