• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.02.2022

22:03

SVAKI PUCANJ IMAĆE FATALNE POSLEDICE! Rusija se iznova obraća Zapadu koji kao da sedi na ušima! PRESTANITE DA PUMPATE KIJEV ORUŽJEM, INAČE...

Vesti

SVAKI PUCANJ IMAĆE FATALNE POSLEDICE! Rusija se iznova obraća Zapadu koji kao da sedi na ušima! PRESTANITE DA PUMPATE KIJEV ORUŽJEM, INAČE...

Podeli vest

Bilo koji nagli pokret na kontakt liniji u Ukrajini može dovesti do fatalnih posledica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Histerija koju podstiče Zapad izvršila je snažan psihološki pritisak na stanovništvo Ukrajine, ali na njima je da se pozabave time - istakla je Zaharova.

Takođe je konstatovala da bi vlasti u Kijevu mogle da iskoriste aktuelnu situaciju za "samoubilačku agresiju protiv Donbasa".

- Nas zanima drugo – činjenica da je to zemlja u kojoj je u toku goruća faza unutrašnje konfrontacije i stoga je važno stanje ljudi, uključujući njihovo moralno stanje, jer svaki nagli pokret, između ostalog i na kontakt liniji, svaki pucanj, svaka provokacija na kraju mogu dovesti do nekih fatalnih posledica - upozorila je portparolka.

Kako je dodala, stanovnike Ukrajine treba umiriti, a ne podsticati histeriju, čime se bavi Zapad.

- Pozivamo zemlje Zapada da prestanu da podstiču antirusku histeriju, a ona je zapravo i antiukrajinska, pozivamo ih da prestanu da pumpaju Kijev oružjem. Te akcije negativno utiču kako na rešavanje sukoba u Donbasu, tako i na celokupnu situaciju u sferi bezbednosti i stabilnosti u Evropi - poručila je Zaharova.

Foto: Reuters

Podsetimo, naoružane ukrajinske snage iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, juče su iz snajpera pucale na naselje Golubovsko, pod kontrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije.

Narodna milicija LNR uzvratila je vatrom po položajima ukrajinske vojske u Donbasu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
posmatrac iz daleka

pre 2 godine

Ta "vojma Pomoc" Ukrajini - nije za dzabe. Imace njihovi cukununucu sta da otplacuju prijateljima sa zapada.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija