• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik/Tanjug

20.02.2022

08:16 >> 01:01

UKRAJINCI GRANATIRAJU DONBAS, U DNR I LNR STIGLI KOZACI, KADIROV POSALO ČEČENE! Bajden održao sastanak SNB!  (VIDEO+FOTO)

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

UKRAJINCI GRANATIRAJU DONBAS, U DNR I LNR STIGLI KOZACI, KADIROV POSALO ČEČENE! Bajden održao sastanak SNB! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Situacija u Donbasu se već treći dan ne smiruje. Granatiranje ukrajinske vojske nanelo je veliku štetu civilnoj infrastrukturi Donjecke i Luganske narodne republike, zbog čega su ove samoproglašene republike 18. februara objavile evakuaciju stanovništva u Rusiju i proglasile opštu mobilizaciju

22.00 Američki predsednik Džozef Bajden održao je sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost o situaciji oko Ukrajine, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Bajden održao je sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost kako bi razgovarao o najnovijim dešavanjima u kontekstu povećavanja ruskih snaga na granici sa Ukrajinom", precizira se u saopštenju.

OEBS beleži porast upotrebe teškog naoružanja u Donbasu i podseća da je to u suprotnosti sa odredbama Minskih sporazuma, izjavila je generalni sekretar OEBS-a Helga Šmit koja je pozvala strane sukoba da se pridržavaju prekida vatre.
- Specijalna posmatračka misija OEBS-a je zabeležila povećanu primenu teškog naoružanja zabranjenog Minskim sporazumima, što je dovelo do brzog porasta izveštaja o šteti i žrtvama. Ugrožavanje života civila je neprihvatljivo. Pozivam strane da povuku teško naoružanje iz zone bezbednosti, poštuju prekid vatre i zaštite civile - napisala je Šmitova na Tviteru.

21.30 LNR: Ukrajinske snage granatiraju celu kontakt liniju
Oružane snage Ukrajine gađaju teritoriju LNR iz artiljerijskog oruđa duž cele kontakt linije, pretpostavlja se da se spremaju za napad, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko.
- Kao što smo i pretpostavljali, nakon pripremnih mera, neprijatelj je preduzeo niz agresivnih dejstava protiv Luganske Narodne Republike. Na svim pravcima kontakt linije neprijatelj je priprema pretpostavljene ofanzivna dejstva, praćena aktivnim artiljerijskim granatiranjem položaja Narodne milicije i naselja LNR, kako na kontakt liniji, tako i u dubini - rekao je Filiponenko.
On je dodao da se situacija na kontakt liniji poslednjih sati značajno pogoršala.
- Ukrajinske snage su 50 puta prekršile primirje granatirajući 24 naselja u republici. Aktivno se koristi oružje zabranjeno Minskim sporazumima - konstatovao je on.
Filiponenko je istakao da nepriznata Luganska Narodna Republika poziva međunarodnu zajednicu i OEBS da nateraju ukrajinske oružane snage da poštuju prekid vatre.
- Pozivamo međunarodnu zajednicu i posmatračku misiju da primoraju ukrajinske oružane formacije da ispune svoje obaveze - rekao je Filiponenko.
Prema njegovim rečima, dalja eskalacija u Donbasu mogla bi da poništi ranije postignute dogovore između strana u sukobu.

20.30 Rusija je zatvorila Azovsko more, Donbasu su u pomoć navosno stigli i Čečeni!

Čečenski lider Ramzan Kadirov nedavno je poručio da bi Ukrajina trebalo da bude pripojena Rusiji ako predsednik te zemlje Volodimir Zelenski ne izmeni kurs antiruske politike.
On je dodao i da je spreman da vodi ofanzivu za „pripajanje Ukrajine Čečenskoj Republici" ako bi za to dobio uputstva.
- Da mi je to povereno, odavno bih to rešio - rekao je nedavno, istakavši da iznosi lično mišljenje.

20.10 Američki vojnici koji su nedavno stigli u Poljsku započeli su vežbe u blizini granice sa Ukrajinom.
- Tokom vikenda vojnici 18. mehanizovane divizije Vojske Poljske počeli su zajedničke vežbe na jugoistoku zemlje sa američkim vojnicima 82. vazdušno-desantne divizije - napisao je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak Tviteru, prenose RIA Novosti.
SAD i Velika Britanija nedavno su rasporedile dodatnih 1.700, odnosno 350 vojnika u Poljskoj.
Pentagon je najavio prebacivanje još 3.000 vojnika u Poljsku.

19.50 U LNR su izjavili da primećuju aktiviranje svih vidova obaveštajne službe ukrajinskih snaga i aktivno korišćenje dronova „Bajraktar - TB2" za izviđanje, a svakim danom njihove rute su sve bliže kontakt liniji.
Ukrajinska vojska je 42 puta u toku dana pokušala da izvrši izviđanje u blizini kontakt linije pomoću dronova, dodali su u Narodnoj miliciji.
Narodna milicija LNR takođe je saopštila da primećuje tešku artiljeriju kijevskih snaga i njenu intenzivnu upotrebu noću, a ne isključuje niz provokacija u najskorije vreme.
- Situacija je izuzetno napeta. Kijev se sprema da pokrene borbena dejstva duž cele kontakt linije - istakli su predstavnici LNR.

19.30 Ukrajinski ministar odbrane: Rusija neće napasti narednih dana, ali postoji pretnja
Za sada ni u jednom gradu nema „udarne grupe" ruskih trupa, neprimereno je govoriti da će napad biti sutra ili prekosutra, izjavio je ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov.
- Danas, prema stanju od ovog časa, ni u jednom gradu gde su opkolili Ukrajinu za sada nije formirana nijedna ruska udarna grupa. Stoga je neumesno govoriti da će napad biti sutra-prekosutra. Ali to ne znači da su rizici mali i ne znači da nema pretnje. Želim da podsetim naše partnere da pretnja postoji od 2013. godine - rekao je ministar za televiziju „1+1".
On je dodao da je ukrajinska vojska spremna da pruži otpor i dočeka ruske trupe.

18.45 DNR: Situacija se pogoršava
Situacija u Donbasu se pogoršava, ukrajinske snage su u nedelju ispalile oko 700 granata na teritoriju samoproglašene DNR, izjavio je predstavnik Narodne milicije DNR Eduard Basurin.
- Na teritoriju republike ispaljeno je više od 450 granata kalibra 122 mm i mina kalibra 120 i 82 mm. U ovom trenutku situacija se samo pogoršava u odnosu na prošli dan - rekao je Basurin za televiziju „Rusija 1".

18.30 Sutra će iz Rostovske oblasti krenuti 15 vozova sa izbeglicama.
Stanovnici LNR i DNR biće raspoređeni po drugim ruskim regionima.

18.10 Ukrajinske snage granatiraju selo Trudovski u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je lider Donjecka. Za sada nema informacija o žrtvama.

Rusija poručuje da ne planira da izvrši invaziju na Ukrajinu. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov je dodao da Rusija smatra Donbas delom Ukrajine.

-Rusija je javno izjavila da je spremna da nastavi diplomatske napore za rešavanje svih postojećih pitanja. Ruske trupe su na suverenoj ruskoj teritoriji. Nikome ne pretimo", naglasio je ambasador.

U mešuvremenu u Donbas stigla grupa dobrovoljaca sa Krima. Grupu predvode koordinator Komiteta za integraciju Rusije i Donbasa Andrej Kozenko i ataman Crnomorske kozačke vojske Anton Sirotkin.
Kozenko smatra da je za eskalaciju u Donbasu pre svega zainteresovan Vašington. Takođe je napomenuo da bi jedan poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena primorao Zelenskog da se pridržava Minskih sporazuma.

17.40 Zelenski potvrdio Makronu poštovanje prekida vatre

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je u razgovoru sa francuskim liderom Emanuelom Makronom potvrdio svoju rešenost da ne reaguje na provokacije i poštuje primirje na istoku Ukrajine, saopštila je Jelisejska palata.
„Razmena mišljenja obavljena je odmah nakon razgovora predsednika (Makrona) sa predsednikom (Rusije Vladimirom) Putinom. Predsednik Republike je još jednom pozdravio prisebnost sagovornika i njegovu rešenost da spreči eskalaciju. Predsednik Zelenski je potvrdio svoju odlučnost da ne reaguje na provokacije i poštuje prekid vatre", navodi se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da Evropljani i saveznici u NATO-u nastavljaju pažljivo da prate razvoj situacije u Ukrajini i koordiniraju neophodna sredstva pritiska i obuzdavanja.

6.55 - Jelisejska palata: Makron i Putin za diplomatsko resenje

Predsednik Francuske Emanuel Makron i njegov ruski kolega Vladimir Putin saglasili su se danas da se u narednim satima omogući održavanje sastanka radne grupe s ciljem postizanja primirja na liniji kontakta u Ukrajini, saopštila je Jelisejska palata.

Putin i Makron su se snažno angažovali da preduzmu sve korisne akcije radi, kako navodi zvanični Pariz, "izbegavanja eskalacije, smanjenja rizika i očuvanja mira".

Jelijsejska palata je saopštila da su se dvojica predsednika u današnjem telefonskom razgovoru takođe saglasili da se ponovo pokrenu aktivnosti "u normandijskom formatu" na osnovu razmene mišljenja i ukrajinskih predloga poslednjih dana.

Makron i Putin su istakli i neophodnost davanja prednosti diplomatskom rešenju za aktuelnu krizu i nastojanje da se sve učini da do takvog rešenja dođe.

"Da bi se to postiglo, narednih dana i sedmica biće u toku intenzivan diplomatski rad", navodi Jelisejska palata, preciziravši da će narednih dana razgovarati šef francuske diplomatije Žan-Iv le Drijan i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Ti diplomatski napori treba da omoguće "napredak na osnovama poslednjih" razgovora, uz "uključivanje svih strana (Evropljana, saveznika, Rusa i Ukrajinaca) kako bi se došlo, ako se ispune uslovi, do sastanka na najvišem nivou a s ciljem definisanja novog mirovnog i bezbednosnog poretka u Evropi".

16.40 - Vojska DNR uzvratia na raketriranje svpe teritorije, raketom uni{tili vatreni polo`aj sa kojeg su Ukrajinici granatirali civile u Donbasu.

16.10 - Izbeglice iz Donbasa šalju u druge regione Rusije

Uskoro će sa putničke stanice u Taganrogu u Rostovskoj oblasti krenuti voz za Nižnji Novgorod.

Taganrog je prvi veliki grad u Rusiji koji je primio izbeglice.

Izbeglice iz Donjecka i Luganska stižu na stanicu autobusima. Ljudi su smešteni u specijalni voz Ruskih železnica. Voz ima 19 vagona, uključujući kupe. U kupee se smeštaju porodice sa decom.
  
Očekuje se da će vozom krenuti oko 700 ljudi. Većina je raspoložena optimistično. Apsolutno svi putnici su žene, deca i starci.

Evakuacijom stanovnika Donbasa na ruske teritorije bavi se Ministarstvo za vanredne situacije: postavljaju šatorski kampovi sa toplim čajem, poljskom kuhinjom i prvom pomoći za one koji čekaju svoj red da uđe u voz.

Voz će krenuti čim se vagoni popune.

14.30 - Zvuci artiljerijskog oruđa se čuju na severu Luganska.

13.38 - Donesite makar deo sankaija protiv Rusije


Šef diplomatije Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da postoje svi razlozi da se makar deo pripremljenih sankcija uvedu Moskvi.

13.30 - Belorusija i Rusija su formirali snage koje će, ako zatreba, pružiti otpor, saopštilo je ministarstvo odbrane Belorusije.

13.25 - Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, javlja AFP, pozivajući se na Jelisejsku palatu. Nakon razgovora, Makron je pozvao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.


Drugi detalji razgovora nisu saopšteni. Kremlj za sada nije izlazio sa saopštenjem ovim povodom.
 

13.11 - EU ne može stalno da predlaže maslinovu grančicu


EU je nezadovoljna situacijom oko Ukrajine zbog čega je zapretila Rusiji velikim sankcijama, saopštio je predstavnik Evropskog saveta Šarl Mišel.


„Ne možemo večno predlagati maslinovu grančicu. Ako se nastavi eskalacija uvešćemo sankcije velikih razmera“, rekao je Mišel na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.


EU nije zadovoljna što nema naznaka deeskalacije situacije oko Ukrajine. Po njihovom mišljenju, o tome svedoči koncentracija ruskih trupa na granici sa Ukrajinom.


On je takođe izneo mišljenje da je Rusija pokušala da „podeli Zapad“, ali je „postigla suprotan efekat, ujedinivši članice Evropske unije, transatlantske saveznike (SAD i Kanade) i partnere širom sveta“, uključujući Japan.
 

12.57 - Nastavlja se evakuacija, krenuo četvrti voz u Nižnji Novgorod.

 

12.24 - Prilikom granatiranja Donbasa ukrajinska vojska koristi oružje zapadne proizvodnje, izjavio je predstavnik narodne milicije Donjecke narodne republike Esuard Basurin.


Kako je saopštio, tokom granatiranja sela Zajcevo korišćene su 30-milimetarske granate RHV-HEF za automatski bacač granata koje proizvodi bugarska fabrika "Arsenal".

 

12.17 - Oko 400 novinara nisu dobili akreditaciju sa ukrajisnke strane da rade u zoni konflikta u Donbasu, saopštio je glavni urednik ukrajinskog lista "Cenzor.net" Jurij Butusov.

 

12.15 - Rezultat granatiranja severnog dela Donjecka

 

11.16 - Nastavlja se provera snaga Savezne države


Moskva i Minsk odlučili su da zbog vojne aktivnosti u blizini njihovih granica i zaoštravanja situacije u Donbasu nastave zajedničku proveru snaga za reagovanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.


- Zbog povećanja vojne aktivnosti kod spoljnih granica Savezne države i zaoštravanja situacije u Donbasu, predsednici Belorusije i Rusije su doneli odluku da produže proveru snaga za reagovanje Savezne države - izjavio je ministar odbrane Viktor Hrenjin.


Po njegovim rečima, fokus provere će ostati nepromenjen: „ona treba da osigura adekvatno reagovanje i deeskalaciju vojnih priprema zlonamernika“ u blizini zajedničkih granica Savezne države zbog neplaniranog naoružavanja susedne države savremenim oružjem.
Vojne vežbe su pokazale da Minsk i Moskva svojim operativnošću i kordinacijom sprečile akcije svojih protivnika.

 

10.59 - Posledice granatiranja LNR

Dva civila su danas poginula u pokušaju oružanih snaga Ukrajine da se probiju kod sela Pionerskoje u Narodnoj republici Lugansk (LNR), 7 kilometara od granice sa Rusijom, saopštile su vlasti te samoproglašene republike.

U agresiji Kijeva poginulo je dvoje civila a pet stambenih zgrada je uništeno, prenosi Tas s.

Vlasti samoproglašene LNR saopštile su da su ukrajinske snage uz podršku artiljerije jutros prešle reku Severski Donjec i pokušale da napadnu pozicije narodih milicija.

Pripadnici snaga LNR su odbili napad i potisnuli neprijatelja, dodaje se u izveštaju.

 

9.54 - Do sada je 28.000 stanovnika Luganske narodne republike evakuisano u Rusiju.

9.53 - Ukrajinska vojska zatvorila je prelaz sa Donbasom "Sčastje", navodno, zbog nastale situacije.

9.48 Pariz ne primećuje da Moskva povlači snage sa ukrajinske granice

 

 


Francuski ministar inostranih poslova Francuske Žan Iv Le Drian izrazio je sumnju u to da Rusija zaista smanjuje svoje vojno prisustvo u blizini granice sa Rusijom nakon završetka vojnih vežbi.
- Rusi govore da oni smanjuju svoje snage nakon završetka vojnih vežbi, ali sve ukazuje da iza reči ne slede dela, naprotiv - izjavio je ministar u intervjuu Le Journal du Dimanche.


Po njegovim tvrdnjama, duž ukrajinske granice još uvek je grupisan veliki broj „ruskih ofanzivnih snaga“, što daje mogućnost za „brzu i oštru invaziju na ukrajinsku teritoriju u svakom trenutku“.

 

9.19 - Dolazak voza sa izbeglicama u Voronjež.

 

8.46 - Testiranje izbeglica

Ministar za vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijanov saopštio je da tokom testiranja izbeglica iz DNR i LNR nije otkriven ni jedan slučaj korone. Do sada je u Rusiju stiglo oko 40.000 stanovnika Donbasa.
 

Foto: AP/Tanjug

8.37 - Nove detonacije u Donjecku!

Pucnji iz artiljerijskih oruđa čuju se u predgrađima Donjecka, javlja dopisnik Sputnjika.

 

https://informer.rs/planeta/vesti/678694/ukrajina-rusija-zrtve

 

8.35 - Makron i Zelenski razgovarali telefonom!

Tokom razgovora sa predsednik Francuske Emanuelom Makronom, Vladimir Zelenski je obećao da Ukrajina neće odgovarati na provokacije u Donbasu, saopštila je Jelisejska palata.
Predstavnik francuskog predsednika je istakao da Makron radi sve što je u njegovoj moći kako bi sprečio veliki konflikt u Donbasu.
U administraciji predsednika Francuske smatraju da bi „invazija“ Rusije na Ukrajinu donela rat u centar Evrope.

 

 

 

8.14 - Da je situacija ozbiljna pokazuje da je samo juče na teritoriji DNR ispaljeno više od 1100 granata, duplo više nego dan ranije, saopštilo je predstavništvo samoproglašene Donjecke narodne republike u zajedničkom centru kontrole i koordinacije režima prekida vatre.

 

8.09 - Oko 950.000 stanovnika Donbasa podnelo zahtev za dobijanje ruskog državljanstva, saopštio je psolanik Državne dume Viktor Vodolacki. U ovom trenutku, državljanstvo Rusije je dobilo već više od 770. hiljada stanovnika Donbasa. U Donbasu živi oko 2,2 miliona ljudi.

 

Ukrajina, uz odobrenje Zapada, počela je realizaciju plana invazije na teritoriju DNR, izjavio je načelnik narodne milicije DNR Denis Sinjenkov. Po njegovim rečima, oružane snage su spremne da vojno zauzmu Donbas.


Do sada, u rusku Rostovsku oblast stiglo je oko 40.000 stanovnika Donbasa, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.


Više od 2.000 ljudi je poslato vozom u Voronješku i Kursku oblast.
 


Ni na teritoriji DNR noć nije bila mirna


Na teritoriji Donjecka bila je blokirana diverzantsko-teroristička grupa protivnika koja je planirala da digne u vazduh trafostanice, gasovode i stanice za prečišćavanje vode na teritoriji republike, saopštilo je Ministarstvo za državnu bezbednost DNR.
Prilikom hapšenja, diverzanti su pružili otpor, zbog čega su dvojica pripadnika specijalnih snaga bila ranjena.
 


Oružane snage Ukrajine pokušale su da izvedu napad na pozicije narodne milicije Luganske narodne republike, saopštio je zvanični predstavnik narodne milicije LNR Ivan Filiponjenko.
Napad su izveli pripadnici 79. desatno-jurišne brigade u području mesta Pionirsko, pokušavajući da pređu reku Severni Donjec. Tom prilikom ukrajinskoj vojsci su naneti veliki gubici, zbog čega je morala da se povuče.


U napadu je oštećeno pet kuća, ima žrtava i među civilnim stanovništvom.
Drugi podaci nisu navedeni.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 2 godine

Rusi ne dozvolite da u Donbasu i Lugansku urade ono što su hrvati uradili sa Srbima! Uz saglasnost sa zapadnim silama!

Dusan

pre 2 godine

OVO SU SLIKE DEJSTVA PRAVE OD STRANE UKRAINSKE VLADE I POSTOVANJA MINSKOG SPORAZUMA ALI TO ZAPADNI MEDIJI NECE VIDETI!!!

Jagodinac 92

pre 2 godine

Kako bi zapad reagovao kada bi mi granatirali Kosovo kao sto to rade Ukrainci kod njih? Da li bi it to bilo ok?

Miro

pre 2 godine

Je suis Dombas i Lugansk??? Srbi su naricali za Sarl Ebrdo- om, ugroženim vrstama, svime i svačim, danima palili sveće i upisivali se u knjige žalosti po zapadnim ambasadama. Zbog Rusa i njihovih žrtava ništa. Šta nam se to dogodilo?

Šumadinac

pre 2 godine

Sputnjik je žuta štampa! Laž, laž, laž....

ETNIČKO ČIŠĆENJE I PROGON NA D

pre 2 godine

Pa valjda sada treba da sledi MILOSRDNI ANĐEO PREMA UKRAJINSKIM NACISTIMA....Ako ovo nije Etničko čišćenje i HUMANITARNA KATASTROFA onda je međunardono pravo otišlo do đavola.ODMAH,KOLIKO SUTRA UJUTRU TUŽBA ZA PROTERIVANJE DECE I STARACA OD STRANE PARAMILITARNIH NACISTIČKIH FALANGI.Ceo svet gleda li gleda,šta se zbiva,nacisti šenluče li šenluče nad civilima....NEĆE OVO DUGO POTRAJATI...USKORO KREĆE PRAVA ŠORKA I NIKO NEĆE BITI POŠTEĐEN....Pazi naci mentola koliko su navučeni i kolko su se oslili...CEO SVET GLEDA NJIHOVE ZLOČINE A ONI IDU DO KRAJA....DA IZAZOVU KATASTROFU ZA EVROPU.....Kako se stvari razvijaju Evropa će uskoro POSTATI VELIKO RADIJACIJSKI ZAGAĐENO ORANJE dok će Englezi i Ameri ostati netaknuti...

shira elijah

pre 2 godine

pozdrav svim mojim prijateljima vani, svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće. Moje ime je Shira elijah i sretno sam oženjen, dvoje djece i ljupkom ženom. Mojoj obitelji se dogodilo nešto strašno, ostao sam bez posla, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogao brinuti o sebi i potrebama. Moja obitelj. Ona i moja djeca u tom trenutku. Uspio sam devet godina, nijedna žena me neće podržati da se brinem o djeci. Pokušavam poslati testove svojoj ženi, ali ona me blokira u komunikaciji s njom. Pokušavam razgovarati s njenom prijateljicom i obitelji, ali još uvijek znam da mi netko može pomoći i prijavio sam se tada na toliko prijatelja, ali oni me i dalje neće zvati, sve dok ne dolazi vjerni dan koji nikad u životu neću zaboraviti. Kad sam sreo svog starog prijatelja objasnio sam sve svoje poteškoće i on mi je pričao o sjajnoj osobi koja mu pomaže da nađe dobar posao u kompaniji Coca Cola i rekao mi je da piše, ali ja sam osoba koja nikada ne vjeruje u pravopis, ali ja odlučio probati i dr. Apata me uputio i pokazao što da radim. U sedam dana ručka čarolija. Slijedite sve upute i dobro učinite ono što je tražio od mene. Dr. Apata je siguran da će sve proći kako treba i da će me supruga ponovno vidjeti nakon prekrasnog posla dr. Apate. Nazvala me supruga na nepoznati broj i ispričala mi se i rekla mi da joj jako nedostajem i da se naša djeca i moja žena vraćaju kući. Danas vodim tvrtku Paragon u SAD-u. Preporučam vam da ako imate bilo kakvih problema pošaljete e-poštu na ovaj {drapata4@gmail.com} ili WhatsApp preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. APATA. i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmite stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti. Želim vam najbolje .......

SNAGE DNR OTKRILE I UHAPSILE UKRAJINSKOG ŠPIJUNA U DONBASU! Do detalja "OTKUCAO" planove za napad Kijeva!
Planeta

SNAGE DNR OTKRILE I UHAPSILE UKRAJINSKOG ŠPIJUNA U DONBASU! Do detalja "OTKUCAO" planove za napad Kijeva!

Vlasti samoproglašene DNR privele su agenta ukrajinske obaveštajne službe, koji je umešan u eksploziju automobila šefa Narodne milicije DNR Denisa Sinjenkova, saopštio je "Prvi kanal". Kako se navodi, operativci Ministarstva državne bezbednosti DNR uhapsili su razotkrivenog ukrajinskog obaveštajca Antona Macanjuka 17. februara u iznajmljenom stanu u Donjecku

19.02.2022

17:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija